elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna lamenta que l’ajuntament torne a oblidar-se de la participació veïnal

Compromís per Paterna lamenta que l’ajuntament torne a oblidar-se de la participació veïnal
  • La formació denuncia el fet que l’ajuntament haja tret a exposició pública el Pla de les casernes militars sense passar pels òrgans de participació ciutadana

Compromís per Paterna ha informat hui que l’ajuntament ha tret a informació pública el Pla per a modificar el Pla Urbanístic de les casernes militars i edificar l’últim solar disponible al carrer del Trinquet. “Un Pla que tot i ser cert que elimina les torres de 15 altures projectades per Lorenzo Agustí i que anaven a enfosquir la zona de les coves i la torre, no ha passat per cap òrgan de participació pública del nostre poble”, afirma el regidor de la formació Carles Martí.

Des de Compromís indiquen que “tal com diu la carta de participació ciutadana i l’ordenament administratiu vigent, aquest tipus de planejament urbanístic ha de passar prèviament a la seua aprovació tant pel consell territorial de participació ciutadana com pel consell econòmic i social, un fet difícil de complir quan fa més de 4 anys que no es convoquen aquests òrgans de participació. Una mostra més de la desídia del govern de Sagredo per la participació pública en les polítiques públiques del poble de Paterna”.

“No entenem perquè ho fan, a més a més quan aquest tipus de plans si es considera que són el millor per al poble, queden més complets si compten amb l’opinió dels veïns i veïnes que conviuran amb la nova situació urbanística. És de veres que ja era hora que un solar que dona maldecaps als residents de la zona, amb la brutícia, els problemes de convivència i les males olors, quedarà ara solucionat, des de Compromís per Paterna hem denunciat l’estat del solar i la inactivitat de l’equip de govern per a mantenir la zona”, afirmen les mateixes fonts.

“Respecte a la modificació, per a Compromís per Paterna s’obvia una de les problemàtiques més importants al barri, que no és altra que la manca de places d’aparcament i que amb aquesta modificació es limita a mantenir els estàndards mínims legals, desaprofitant altra oportunitat per a solucionar aquest problema. Un problema que s’haguera solucionat segurament si haguessin escoltat als veïns i veïnes, ja que segurament ho hagueren demanat, des de Compromís per Paterna anunciem que així ho farem al procés d'exposició pública en els pròxims dies”, manifesta per concloure Carles Martí.

 

Pujar