elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paterna aprova una moció a instàncies de Compromís per a la condemna d’agressions masclistes, lgtbifóbiques, racistes i d’odi

  • La moció únicament ha comptat amb el vot en contra de l’extrema dreta

Paterna ha aprovat hui al plenari municipal una moció, presentada per Compromís per Paterna, per a la condemna d’agressions masclistes, lgtbifóbiques, racistes i d’odi. Davant esta aprovació, la regidora de Compromís, Neus Herrero, ha manifestat que “les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles quan són les persones més vulnerables les que estan sent assenyalades i quan és la nostra joventut la principal diana d’este procés homogeneïtzador i de radicalització ideològica que intenta la ultradreta en els últims temps”.

La proposta de la formació valencianista ha comptat amb el suport majoritàri de la corporació municipal a excepció de Vox, únic partit que ha votat en contra de la mateixa. “No sorprén en absolut la postura de l'extrema dreta de no voler condemnar estos tipus d’agressions, no deixa de ser un intent de normalitzar la persecució ideològica i fins i tot física, de les persones pel seu origen, ètnia, llengua, creences, identitat y orientació sexual o simplement per ser dones”, assenyalen des de Compromís.

“Pensem que era necessari que Paterna tinguera aprovada esta moció, estem davant un intent de retrocedir en drets humans ja consolidats a la nostra societat, capdavantera en la lluita per la igualtat de les dones, les llibertats sexuals i de les persones LGTBIQ+ amb molt d’esforç des de la fi de la terrible dictadura franquista. Lamentem l'equidistància al debat de Ciutadans i PP, encara que han donat el seu suport a la moció, hi ha temes on no es pot passar de puntetes”, apunta Neus Herrero.

Destaquen fonts de Compromís que “entre els acords aprovats a la moció destaca la condemna dels discursos d’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics des de les institucions públiques, així com instar a les forces polítiques democràtiques a no pactar amb qui promoga estos discursos ni acceptar el seu suport en el normal funcionament institucional en salvaguarda de la democràcia, els Drets Humans i les llibertats constitucionals”.

Per concloure, Neus Herrero ha volgut destacar que “amb esta moció volem condemnar el brutal assassinat de Samuel Luiz al crit de “Maricón de mierda” i que ha despertat la indignació ciutadana a tot l’Estat. Però també volem condemnar l’assassinat de Younes Bilal amb tres trets al pit al crit de “Fuera moros de mierda de este bar”, el passat 13 de juny. També volem condemnar tots els assassinats masclistes 1.106 desde 2003 (27 enguany), la major xacra social que patim. Les últimes dones, Amal (a Sabadell) i Luisa Amelia (en Pozuelo de Alarcón), foren assassinades per les seues parelles el 22 de juliol. Però a més, portem mesos sense saber què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades a diferents sèquies del País Valencià en un curt espai de temps.”.

Pujar