19 de setembre de 2020 19/9/20

L'Ajuntament recepciona la Cova del Rei Alfonso XIII després de 2 mesos de reforma

L'Ajuntament recepciona la Cova del Rei Alfonso XIII després de 2 mesos de reforma - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament recepciona la Cova del Rei Alfonso XIII després de 2 mesos de reforma - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna ha recepcionat ja la Cova del Rei Alfonso XIII després de cinc mesos de treballs de rehabilitació de l'estructura i consolidació de l'interior d'aquest emblemàtic habitatge.

  “Amb aquesta actuació, des de l'equip de govern socialista recuperem un ben protegit i catalogat de rellevància local, assegurant la seua estabilitat i permetent la bona durabilitat d'aquesta edificació típica paternera que s'integra en el conjunt dels Coves del Palau i que es trobava en un estat tan avançat de deterioració que impedia el seu accés i ús”, ha explicat la regidora de patrimoni, Eva Pérez.

  Respecte als treballs de reforma, que han tingut una durada de dos mesos i una inversió de 80.000 euros cofinançats pels Fons Feder a través del Pla Actua, Pérez ha explicat que “s'ha reforçat l'interior amb nous elements verticals, s'ha reparat el revestiment i murs i s'ha substituït la bigueta de la coberta per una altra de manera laminada”.

  “El resultat ha sigut una cova molt més espaiosa, lluminosa i, sobretot, segura i accessible”, ha assenyalat Pérez, qui ha destacat que “la intenció de l'Ajuntament és que aquest nou espai adquirisca molt ràpid un ús social o cultural”.

  Així mateix, Eva Pérez ha destacat que “amb aquesta intervenció hem aconseguit preservar i mantenir un símbol de l'arquitectura i forma de vida típica paterneres” i ha recordat que “en aqueixa obstinació per recuperar i posar en valor el nostre patrimoni, hem descobert un refugi, que inclou un passadís de 50 metres que ho uneix amb una altra de les coves properes coneguda com la cova del Trinquet”.

  Pujar