elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Paterna suprimix el paper en els seus tràmits administratius

L'Ajuntament de Paterna suprimix el paper en els seus tràmits administratius

  L'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea de Modernització i Tecnologies de la Informació que dirigix la regidora Eva Pérez, ha posat en marxa este matí la Plataforma d'Administracions Electròniques, que permetrà al consistori abandonar el paper en els tràmits municipals digitalitzant tota la documentació que aporten els ciudadans.

  De moment, el servici funciona en les oficines d'informació i atenció al ciutadà SIAC i en el departament d'Urbanisme, però progressivament anirà implantant-se en tot l'Ajuntament abans de finals d'any.

  Així ho ha afirmat este matí la regidora Pérez, que hi ha assenyalat que "l'objectiu d'esta nova mesura és millorar l'eficiència i l'eficàcia de l'administració, estalviant costos i millorant l'atenció i el servici al ciutadà ja que afavorix la immediatesa i transparència en els tràmits i procediments".

  La nova Plataforma d'Administració Electrònica, implantada per a complir a la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú, permetrà crear un gestor d'expedients únic per a tot el consistori amb digitalització certificada i firma digital interna.

  En este sentit, la regidora hi ha assenyalat que "donada la importància que comporta este canvi en el funcionament del consistori i en la dinàmica de treball, tant el personal de l'Ajuntament, com els representants polítics, han rebut cursos de formació específica sobre la nova plataforma i la tramitació d'expedients i firma digital".

  La posta en marxa de l'Administració Electrònica se suma al paquet de mesures TIC que l'Equip de Govern està implantat en el consistorito per a modernitzar-ho i convertir-ho en una autèntica Administració Electrònica.

  Entre les accions dutes a terme, destaca la implantació, a principis d'any, de l'aplicació informàtica denominada Agent SC, un sistema d'interoperabilitat administrativa que permet demanar i compartir dades i documents de ciutadans i empreses entre diferents administracions i que només en els dos primers mesos va suposar un estalvi de 7.760 euros per reducció de càrrega administrativa.

  Pujar