elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna alerta a l’equip de govern del perill d’aprovar la plantilla de personal "sense negociar amb els sindicats"

  • La formació recorda que "ja l’ajuntament ha rebut tres sentències aclaparadores que castiguen este mateix comportament que el d’esta aprovació de plantilla"

Compromís per Paterna ha advertit a l’executiu socialista al capdavant del govern de Paterna del perill que suposa aprovar la plantilla de personal, com va fer este passat dimarts al ple extraordinari, sense cap negociació amb els sindicats, “No és la primera vegada que Sagredo ho aprova sense seure amb els sindicats, nosaltres ahir al plenari ja els tornàrem a advertir, amb eixa aprovació s’estava incomplint de nou la llei”, manifesta el regidor de Compromís Carles Martí.

Informen des de la formació d’esquerres que “este equip de govern socialista porta un final d’any negre en lo què es refereix a personal, on ha rebut tres sentències aclaparadores que castiguen els mateixos comportaments que està tenint en aquesta aprovació de plantilla que indiquem. No es pot explicar com continua amb la mateixa actitud i amb les mateixes actuacions que els jutges ja li han dit que no són legals”.

“Fer l’aprovació de la plantilla amb un informe en contra de la secretaria de l’ajuntament on s’indicava que la plantilla no havia sigut negociada, que la plantilla no es correspon amb la RPT que els tribunals han dictat per a Paterna i amb greus mancances de forma, com informes no signats i falta de documentació és un destarifo”, critiquen estes mateixes fonts.

Destaca Carles Martí al respecte que “a més a més de tot açò la sentència que va anul·lar la RPT de 2020, la que ara utilitza Sagredo per fer aquesta plantilla, ja li ho diu molt clar, si no està negociada amb els sindicats una plantilla de personal no es pot aprovar. És molt fàcil fer les coses bé, sols cal tindre ganes, asseure’s a parlar amb els sindicats, preparar correctament l'expedient i portar la documentació adient. De fet, com a exemple, aquesta plantilla pressupostària no contempla l’augment en els sous que correspon per llei”.

“Tot açò és una mostra més d’incompetència i de prepotència de l'equip de govern socialista que lluny d'intentar fer les coses bé es creuen en un "limbo legal" on no els pot passar res. És normal, si claven la pota, no els passa res, ho paguen amb diners públics i tots i totes tan contentes. Per a Compromís per Paterna és una mostra molt gran d’irresponsabilitat i de falta de ganes de fer les coses com cal, és el que tenen les majories absolutes”, destaquen des de la formació.

Per concloure Carles Martí assenyala que “no és ni més ni menys que un cas més on es demostra que aquest govern en majoria absoluta no funciona i on deixa evidència que si Compromís no està al govern el PSOE es destarifa i fa el que li dona la gana”.

Pujar