6 d’abril de 2020 6/4/20

Les 17 comissions de Paterna celebren la Plantà dels seus monuments fallers

Les 17 comissions de Paterna celebren la Plantà dels seus monuments fallers - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les 17 comissions de Paterna celebren la Plantà dels seus monuments fallers - (foto 2)

  Aquesta nit Paterna celebra la Nit de la plantà de les seues més de 35 monuments repartits en les 17 comissions que formen la gran família fallera paternera i que compta amb 2.400 fallers i falleres.

  Una de les novetats d'enguany, és que les falles municipals han sigut finançades al 100% pel govern local, i triades pels propis veïns i veïnes de Paterna.

  A través d'un concurs públic que es va dur a terme en el compte de Facebook municipal de ViuPaterna els ciutadans paterneros van poder triar els monuments que a partir d'aquesta nit decoraran la plaça Enginyer Castells.

  Sota el lema “Batfalla”, el monument major ha sigut creat pels artistes fallers David i Paco i dissenyat en 3D per Pau Jota Carrascosa, i representa els personatges principals dels coneguts còmics sobre la ciutat de Gotham.

  Per la seua banda, la Falla Infantil, titulada “Oz, un món de fantasia”, recrea el món de Dorothy i els seus inseparables companys a la recerca del Gran Mag, i ha sigut dissenyada per José Campillo.

  Finalment, i amb l'objectiu de minimitzar entre els ciutadans les molèsties causades pels corts de carrer, la Policia Local de Paterna ha elaborat un mapa interactiu amb itineraris alternatius de circulació, i que pot consultar-se en la pàgina web de l'Ajuntament.

   

  Pujar