elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovat el pressupost 2019 de l'empresa mixta Aigües de Paterna

Aprovat el pressupost 2019 de l'empresa mixta Aigües de Paterna

  L'empresa mixta Aigües de Paterna ha aprovat els seus pressupostos per a 2019 que ascendeixen a 4,4 milions d'euros.

  També s'ha acordat en el Consell d'Administració de la companyia, a petició de l'alcalde Juan Antonio Sagredo, un increment de fins al 50% en les ajudes d'emergència contra talls de subministrament, sense que repercutisca en una pujada de les tarifes, posant a Paterna com un referent social.

  Les actuacions previstes en el pressupost per a millorar el cicle integral de l'aigua a Paterna, per valor de 562.706,80 euros, suposaran l'execució de la primera fase de la millora del drenatge de Barranco del Ros, a través de tècniques de drenatge sostenible. Aquest projecte global es troba actualment en fase d'exposició i participació pública.

  Una altra de les obres incloses, que acabarà en els pròxims dies, és la rehabilitació del depòsit elevat proper a Tàctica, que convertirà aquesta infraestructura en un element icònic de la localitat amb els colors de la bandera municipal plasmada en la seua superfície.

  A més, el pressupost contempla la implantació de l'eina GALIA (Gestió Avançada de la Neteja del Clavegueram), que permetrà continuar millorant la gestió, sobretot en episodis de fortes pluges.

  A través del fons anual per a l'execució d'obres, s'escometran diferents actuacions de renovació de trams de clavegueram en mal estat i continuarà avançant-se en el pla de sectorització de la xarxa d'aigua potable 2018-2020. D'aquesta forma, Paterna quedarà dividida en diferents zones d'actuació, de manera que davant una avaria puntual de la xarxa, només aqueix sector es veurà afectat per la incidència.

  Finalment, se substituiran vàlvules en mal estat, s'executaran noves mesures de drenatge sostenible en el polígon Font del Gerro per a pal·liar problemes d'inundació, i es realitzaran diferents estudis per a dissenyar actuacions al carrer Juan Bautista Benlloch, així com aconseguir una millora del subministrament d'aigua potable en la part alta del nucli urbà.

  Pujar