elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Participació destina més de 244.000 euros als Centres Valencians en l'Exterior de la Comunitat Valenciana

  • La Generalitat incentiva la participació de les persones joves en els Cevex i les accions de foment de la llengua, cultura i realitat social valencianes

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha convocat les subvencions per a l'exercici 2020 destinades als Centres Valencians en l'Exterior (Cevex) de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes ascendeixen a més de 244.000 euros, de les quals 144.789 es destinaran al desenvolupament d'activitats i despeses de funcionament i 99.379 a la realització d'inversions, tal i com recull el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Podran beneficiar-se de la present convocatòria els Cevex de la Comunitat Valenciana, així com les seues federacions i confederacions.

Les subvencions per a activitats i despeses de funcionament permetran finançar les actuacions l'objectiu general de les quals siga l'organització i realització de projectes concrets per al desenvolupament d'accions pròpies dels centres.

Per a això, es promouran activitats i programes de foment del coneixement de la llengua pròpia, la cultura i la realitat social valencianes que duguen a terme aquests centres; cursos, conferències i programes formatius i de difusió de la cultura valenciana en universitats o institucions culturals dels territoris on existisquen col·lectivitats valencianes.

Al mateix temps, es finançaran treballs per a inventariar, catalogar, restaurar i difondre el patrimoni artístic, bibliogràfic, fotogràfic i documental dels centres valencians, així com exposicions d'aquests; l'organització o participació en campanyes i iniciatives de solidaritat amb els centres valencians radicats en els territoris menys afavorits econòmicament, a fi de cobrir les necessitats bàsiques dels seus membres; campanyes i iniciatives que potencien les relacions interculturals entre els diversos pobles i regions del món.

Participació activa de joves

Així mateix, es fomentarà en els Cevex la participació activa de les persones valencianes joves residents en l'exterior, incloent serveis d'orientació i informació per a la joventut desplaçada per raons econòmiques ; suport al desenvolupament d'estratègies innovadores que incorporen la gestió de la informació i el coneixement, els valors democràtics i la participació de les persones joves a través de xarxes ciutadanes, plataformes digitals o trobades; a més d'afavorir aquelles accions que fomenten la participació per a possibilitar el relleu generacional i la paritat en els òrgans directius dels centres.

De les iniciatives esmentades, s'impulsaran especialment aquelles destinades als col·lectius més desfavorits, a la infància, la joventut o a les persones majors, així com a la convivència intergeneracional, a les dones i a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

Respecte a les subvencions per a despeses d'inversió es finançaran actuacions per al manteniment i millora de les seus, les instal·lacions i els equipaments d'aquestes entitats.

El termini per a presentar les sol·licituds començarà demà 10 de juny i finalitzarà el pròxim 8 de juliol. Es realitzarà exclusivament via telemàtica en la Seu Electrònica de la Generalitat o a través de la pàgina web de la Conselleria de Participació.

Pujar