elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ven a dos xatarreries de Finestrat més d'una tona de coure robada a La Vila Joiosa i Orxeta

Ven a dos xatarreries de Finestrat més d'una tona de coure robada a La Vila Joiosa i Orxeta
  • La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones vinculades al robatori i venda del material

MÉS FOTOS
Ven a dos xatarreries de Finestrat més d'una tona de coure robada a La Vila Joiosa i Orxeta - (foto 2)
Ven a dos xatarreries de Finestrat més d'una tona de coure robada a La Vila Joiosa i Orxeta - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha esclarit, en el marc de l'Operació Cobremonti, un total d'11 delictes de robatori de cable de coure, procedent del subministrament públic, produïts en les localitats de la Vila Joiosa i Orxeta. El presumpte autor material dels robatoris és un veí de la Vila Joiosa que va ser detingut el passat 18 de juny. Després del registre en el seu habitatge, es van confiscar, entre altres efectes, 30 quilos de cable net disposat per a ser venut.

A la fi del passat mes de maig, la Guàrdia Civil d'Alacant va comprovar que s'havia produït un repunt en la comissió de furts de coure de l'estesa pública, situant aquests fets en diferents zones de les localitats de la Vila Joiosa i Orxeta. És per això que l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa va iniciar la denominada Operació Cobremonti.

Les investigacions els van portar fins a una persona espanyola de 40 anys i veí de la Vila Joiosa com a possible autor dels fets, que segons van poder comprovar els agents, es desplaçava a cometre els robatoris amb el seu propi vehicle, i després de fer-se amb els cables, es dirigia al seu domicili per a, una vegada allí, tallar-los, pelar-los i emmagatzemar-los tant dins de l'habitatge com en un embornal existent a l'interior de la seua parcel·la. El motiu de tallar i pelar els cables de coure es deu al fet que es paga molt millor en una chatarrería el coure net.

Finalment, el passat 18 de juny, els investigadors van procedir a la seua detenció, en aqueix moment, el detingut portava eines i coure susceptible d'haver sigut sostret moments abans d'un transformador. En el mateix acte es va detenir a una dona espanyola de 23 anys a la qual se l'acusa, a més de l'encobriment en 10 dels robatoris, la seua col·laboració en qualitat de còmplice en un d'ells, i la seua participació en la venda del material sostret en tots els robatoris.

En el registre realitzat en el domicili del presumpte autor, a més del vehicle utilitzat per a la comissió dels il·lícits penals descrits, es van intervenir nombroses eines, cisalles, una clau d'obertura de caixes de llum i 30 Quilograms de coure pelat i llest per a la seua venda.

El detingut, al qual finalment se li imputen un total d'11 delictes de robatori amb força de cable de coure, va passar l'endemà a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 1 de la Vila Joiosa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

En una segona fase de l'operació, la Guàrdia Civil va començar a investigar les possibles irregularitats que s'hagueren pogut produir de la venda del material sostret a les chatarrerías. Concretament van ser dos centres de recuperació de metalls els principals compradors, tots dos situats en la localitat de Finestrat. Després de realitzar sengles inspeccions, els agents van detenir a l'amo i a un dels treballadors d'un dels centres investigats per un possible delicte d'encobriment, ja que van adquirir 818 quilograms de coure sabent la seua possible procedència il·lícita.

L'operació continua oberta i no es descarten que en el futur es produïsquen noves detencions.

Pujar