19 de setembre de 2020 19/9/20

Voluntaris, empreses i associacions participen en la neteja litoral del Poble Nou de Benitatxell

Voluntaris, empreses i associacions participen en la neteja litoral del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Una vintena de participants van netejar el passat dissabte 21 de setembre, tant per mar com per terra, els residus de les cales Moraig i Testos

MÉS FOTOS
Voluntaris, empreses i associacions participen en la neteja litoral del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)
Voluntaris, empreses i associacions participen en la neteja litoral del Poble Nou de Benitatxell - (foto 3)
Voluntaris, empreses i associacions participen en la neteja litoral del Poble Nou de Benitatxell - (foto 4)

Hui les cales i els fons marins del Poble Nou de Benitatxell estan més nets. Una vintena de voluntaris van netejar el passat dissabte 21 de setembre, tant per mar com per terra, els residus de les cales Moraig i Testos. La iniciativa, que porta diversos anys realitzant-se, té com a objectiu ajudar a protegir els fons marins i conservar la qualitat de les aigües i de les platges. I és que després dels milers d'usuaris que acullen les cales pobleres durant l'estiu, s'acumulen grans quantitats d'escombraries.

El comandament, que va comptar amb la col·laboració de l'IROX, SVS i l'associació Sea Shepherd Conservation Society, es va reunir a les 9:30 hores al pàrquing del Tallat del Moraig. Allà, es van formar dos grups, un terrestre i un marí, i es va obsequiar els participants amb una gorra amb el missatge "Som de cala neta i viva".

El mar picat i la poca visibilitat en l'aigua van dificultar una mica les tasques, encara que això no va impedir que es poguera extreure un bon nombre de residus gràcies a la participació de tots els voluntaris. Entre tots, van aconseguir reunir diverses bosses d'escombraries plenes de residus de tot tipus, entre els quals van predominar envasos de plàstic, llaunes o productes d'higiene. També van extreure diversos palets de fusta, una nevera de porexpan, sabates, gorres i ulleres de busseig. Així mateix, van recuperar diverses para-sols que va engolir el temporal de la passada setmana.

La part més desagradable i inesperada d'aquesta neteja va ser la troballa de diverses pintades en una de les roques del barranc que baixa a la cala dels Testos. El regidor de Medi Ambient, Jorge Pascual, i tots els participants van coincidir a condemnar aquest tipus d'actes vandàlics que degraden un enclavament tan meravellós dels penya-segats pobleros.

Després de l'èxit de la neteja, Pascual ha agraït la implicació de totes les empreses, associacions i particulars en aquesta activitat que “dóna exemple de la preocupació i sentit de la responsabilitat que té del Poble Nou de Benitatxell per un dels principals potencials que tenim, que és la nostra costa”.

Pujar