1 de novembre de 2020 1/11/20

Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu

Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 1)
  • Va haver-hi danses tradicionals, música, dinar popular, xocolatada a mitjan vesprada i actuació del cor parroquial, entre d’altres activitats

  • L'Ajuntament i el Club de Pilota van atorgar a la família de Toni Martínez una placa commemorativa per la seua gran aportació al municipi

MÉS FOTOS
Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 2)
Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 3)
Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 4)
Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 5)
Veïns i associacions del Poble Nou de Benitatxell ixen al carrer per celebrar un 9 d’Octubre participatiu - (foto 6)

El 9 d’Octubre en el Poble Nou de Benitatxell va ser un mosaic de la realitat del municipi. Una vegada més es va demostrar que la unió fa la força. Associacions i col·lectius locals es van implicar en una jornada molt participativa que va fomentar els llaços de germanor i va posar en valor la identitat com a poble. Va haver-hi danses tradicionals, música, dinar popular, xocolatada a mitjan vesprada i actuació del Cor Parroquial, entre d’altres activitats.

Associacions i col·lectius locals van posar de la seua part perquè la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana fora una verdadera festa de germanor. El matí va començar amb la Exposició de Boixets i una tómbola a càrrec de les Ames de Casa. A les 11:00 hores, l'Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena va començar a amenitzar l’ambient amb un passacarrer pel poble, mentre els més menuts van poder gaudir del taller interactiu ‘La caixa mitja fava’, acompanyat d’un contacontes, i nombroses activitats com una gimcana, pintacares o un taller de pins. L'Associació de Veïns també va col·laborar organitzant una exposició de fotografies antigues de primera comunió.

Per descomptat, no van faltar les danses tradicionals del Grup de Danses Morro Falquí i la música de la Colla La Llebetjà, que va mantenir un concert d’intercanvi amb la Colla El Falçó de Teulada. En acabar, tots els assistents van agafar forces amb un dinar popular organitzat pels Festers 2020.

Per la vesprada, la jornada va continuar amb un dels moments més emotius. L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell i el Club de Pilota van atorgar a la família de Toni Martínez una placa commemorativa per la seua gran aportació al municipi. Toni, un gran apassionat dels esports, ens va deixar el passat 18 de gener. Durant molts anys va estar al front del Club de Pilota i del Club de Futbol del Poble Nou de Benitatxell.

Després, Felipe Colomer va amenitzar la vesprada amb una actuació, i a les 16:30 hores va haver-hi partida de pilota amistosa del Club de Pilota. La Casa del Rocío va elaborar el xocolate i les bambes del berenar i, finalment, va actuar el Cor Parroquial a les 18.30 hores per tancar els actes del 9 d’Octubre. A més, al llarg de la jornada, va haver-hi servei de barra a càrrec dels Festers 2020.

Pujar