24 de setembre de 2020 24/9/20

Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba

Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 1)
  • Una cercavila amb dolçaines i tabals, muixerangues i ball de bastons va recórrer el poble abans de les tradicionals paelles a les antigues escoles

  • La presentació del llibre de Vicent Flor «Societat Anònima» i la representació de «El verí del teatre» per Saineters, han completat el programa de la Diada valenciana a Benilloba

MÉS FOTOS
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 2)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 3)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 4)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 5)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 6)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 7)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 8)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 9)
Les torres humanes i les paelles marquen el 9 d’Octubre a Benilloba - (foto 10)

La Colla de Cultura Popular «El Corball» va posar la nota festiva i alegre, en la celebració de la Diada del 9 d’Octubre a Benilloba, en la cercavila que van protagonitzar durant el matí d’aquest diumenge, acompanyats de la música de les dolçaines i tabals de la Colla «El Cocó».

Els actes van començar a la plaça de l’Ajuntament, on els membres de la colla van oferir un ball de bastons i van carregar una muixeranga que va ser molt festejada pel públic que després els va seguir la cercavila mentre feia demostracions al llarg de tot el recorregut per finalitzar a les antigues escoles, on van crear una gran figura triangular i van acomboiar els presents a participar d’un divertit ball.

La Muixeranga, interpretada per la colla de dolçaines i tabals «El Cocó» va posar punt i final a la cercavila per celebrar el 9 d’Octubre a Benilloba.

La festa va continuar amb la tradició del dinar de germanor i les paelles a les antigues escoles que va reunir, com cada any, centenars de veïns.

Teatre i llibre

Els actes per a celebrar la Diada valenciana van començar divendres amb la representació de l’obra de Rodolf Sirera «El verí del teatre», a càrrec de Saineters, amb Tomàs Mestre i Paco Pando, a l’auditori.

Dissabte, el sociòleg i escriptor, Vicent Flor, va presentar el seu darrer llibre «Societat Anònima. Els valencians, els diners i la política», acompanyat del seu editor, Vicent Olmos i l’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert «Taes».

Flor va explicar la relació entre el País Valencià i l’Estat que va definir com «de tracte injust, on paguem com a rics, sent pobres en relació a altres comunitats, i sense rebre les inversions que necessitem», va instar «que els valencians fem un debat sobre la nostra realitat per decidir que volem ser».

Especial 9 d'Octubre 2016

Especial 9 d'Octubre 2016Entrar en el especial
Pujar