25 de setembre de 2020 25/9/20

Sanitat llança una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements canins en la via pública

Sanitat llança una campanya per a conscienciar sobre la recollida d'excrements canins en la via pública - (foto 1)

  La regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià ha llançat una campanya de conscienciació ciutadana per a consolidar conductes cíviques mitjançant l'educació i el foment d'hàbits responsables entre els propietaris d'animals domèstics.

  La campanya incideix en l'obligatorietat dels propietaris de gossos d'arreplegar els excrements de la seua mascota de la via pública, amb la finalitat de mantenir nets els espais públics.

  La regidora de Sanitat, Rosa Mari Savall, ha recordat que l'Ajuntament ha habilitat fins a cinc zones recreatives canines en els pàrquings del municipi perquè els propietaris dels gossos en facen ús i s'aconseguisca mantenir així nets els carrers de la localitat. Així mateix, ha assenyalat que "no costa gens arreplegar mitjançant una borsa els excrements de les nostres mascotes i dipositar-los degudament en els contenidors de residus orgànics del municipi". "Es tracta d'un simple gest amb el qual contribuir a mantenir neta la localitat en benefici de tots els que vivim a Callosa d'en Sarrià", ha afegit Savall.

  Aquestes zones recreatives canines es troben en el pàrquing situat al costat del supermercat Hiperber, en l'aparcament del carrer de la Font (al costat dels coneguts Pisos Rojos), en l'aparcament La Morera, en el de la carretera d'Alacant i en l'aparcament de la partida Falset.

  A més de la recollida d'excrements canins de la via pública, la campanya incideix també en l'obligatorietat que les mascotes estiguen degudament identificades a través del xip reglamentari.

  També s'informa al ciutadà de la importància de portar l'animal al veterinari i que tinga el calendari de vacunació en regla, així com de la necessitat de censar l'animal en l'Ajuntament, de portar els gossos amb corretja, de no ocasionar molèsties a altres veïns o de no abandonar-los.

  Sancions entre els 50 i els 1.000 euros per als infractors

  L'Ajuntament repartirà fullets informatius a la ciutadania per a conscienciar sobre les diferents responsabilitats que han de complir els propietaris de les mascotes. L'edil de Sanitat ha indicat que el Consistori donarà un termini de 15 dies a explicar des de hui, 1 de febrer, als propietaris perquè complisquen amb la normativa vigent. A partir del termini establit, la Policia Local procedirà a sancionar els infractors. L'Ordenança Municipal contempla sancions econòmiques que oscil·len entre els 50 i els 1.000 euros, depenent de la gravetat de la infracció.

  Pujar