15 de novembre de 2019 15/11/19

Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis

Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis - (foto 1)
  • Els 21 voluntaris que conformen el col·lectiu han destinat més del doble d'hores que en 2018 i han recorregut 5.245 km en vehicle durant el seu patrullatge, enfront dels 2.128 del passat estiu

  • Des de l'agrupació local incideixen en la prohibició de llançar brases en contenidors i espais verds, i fan una crida al civisme i la precaució, sobretot en els dies d'estiu d'alt risc

MÉS FOTOS
Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis - (foto 2)
Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis - (foto 3)
Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis - (foto 4)

Després de tres mesos de vigilància forestal ininterrompuda per a mantindre a resguard del foc tot el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell, l'agrupació local de Protecció Civil va tancar dimarts passat 15 d'octubre la campanya d'estiu amb un excel·lent balanç. Gràcies al suport econòmic de la campanya Previfoc de la Generalitat dotada amb 6.724,74 euros, en total, des que van començar amb la seua labor el 26 de juliol, els 21 voluntaris que conformen el col·lectiu han destinat 824 hores a aquesta labor, més del doble que en 2018 ꟷvan realitzar 342 horesꟷ, i han recorregut 5.245 km en vehicle durant el seu patrullatge, enfront dels 2.128 del passat estiu.

Hi ha hagut vigilància de forma ininterrompuda durant tot aquest període, amb dos torns de matí i vesprada formats per dos o més voluntaris. El punt principal de vigilància ha sigut el Puig de la Llorença, encara que també han supervisat des de diferents miradors de la localitat o el Tossal Gros. Així mateix, també han destacat la bona relació amb els voluntaris de municipis veïns, amb els quals han estat en continu contacte.

Pel que respecta a les intervencions, cal destacar l'important paper que van jugar, al costat de la Policia Local, durant els dies que va durar la DANA, amb neteja d'embornals, la preparació de tanques per al tall de vials per inundacions i xicotetes actuacions que es van desencadenar per la tempesta i les inundacions, com el tall de l'accés al cim del Puig de la Llorença per risc de tempesta elèctrica o el tancament de la cala Moraig per fort onatge i risc de despreniments.

Unes altres de les incidències ateses a destacar són la revisió de la xarxa d'hidrants, tres assistències sanitàries al costat de la Policia Local, cinc assistències a vehicles, una intervenció al costat dels bombers per despreniments, dos animals perduts trobats i derivats a policia, un taller amb els xiquets i xiquetes del CEIP Santa María Magdalena, un foc en un comptador i un conat d'incendi en la zona Girasoles de la Cumbre del Sol.

En aquest últim cas, la ràpida intervenció de Protecció Civil va ser clau perquè les flames no s'estengueren i causaren danys majors. Les causants de l'incendi van ser les brases d'una barbacoa mal apagada. En aquest sentit, des de l'agrupació local incideixen en la prohibició de llançar brases en contenidors i espais verds, i fan una crida al civisme i la precaució, sobretot en els dies d'alt risc.

La regidora de Seguretat Ciutadana, María José Ivars, ha destacat la gran labor que duen a terme els voluntaris any rere any. “La dedicació desinteressada, llevant hores a la seua vida privada per a mantindre el nostre municipi fora de perill, és impagable. Ací estan sempre que se'ls necessita per a qualsevol tipus d'emergència”, ha apuntat la regidora, qui ha posat l'accent en la ràpida resposta que ofereixen sempre.

ocultar
Protecció Civil tanca la campanya de vigilància forestal amb més de 800 hores i importants intervencions com la DANA o incendis
Pujar