elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Poble Nou de Benitatxell es prepara per a les festes de la Magdalena

El Poble Nou de Benitatxell es prepara per a les festes de la Magdalena
    MÉS FOTOS
    El Poble Nou de Benitatxell es prepara per a les festes de la Magdalena - (foto 2)

    La presentació dels festers i festeres 2017 "El Temporal" el proper divendres, 21 de juliol, donarà començament a deu dies frenètics en la 51 edició de les festes en honor a Santa Maria Magdalena. Unes festes organitzades amb la col·laboració de la regidoria de Festes, a càrrec de Jacinta Pastor. El dia gran de les festivitats en honor a la patrona Santa Maria Magdalena serà el dissabte, 22 de juliol, amb la solemne benedicció de la cúpula del temple presidida pel bisbe auxiliar de València, Arturo Ros, abans de la missa. Una cúpula única pel seu zig-zag modernista que és ja una de les fites paisatgístiques de la Marina Alta. A la vesprada, els actes religiosos continuaran amb la solemne processó en honor a Santa Maria Magdalena, Sant Roc i Sant Cristòfol, amb la col·laboració del Grup de Danses Morro Falquí. El castell de focs de la Pirotècnica Ricardo Caballer i l'actuació de l'orquestra "La tribu" en la "Plaça dels Pesqueres" seran uns altres dels atractius del dia de la patrona.

    La diversió estarà servida el diumenge, 23 de juliol, amb la concentració de totes les quintades en el casal fester, on es repartirà "cassalla" i cervesa. A més, per als xiquets hi haurà inflables. A la vesprada, les quintades continuaran la seua festa en la "Plaça dels Pesqueres" amb l'actuació de l'orquestra Zeppeling Band i l'esperadísima actuació de "Los Inhumanos".

    El concurs de paelles i la festa "remember" d'inauguració de la "Penya Barcelonista", les danses tradicionals i la cavalcada de carrosses continuaran el dilluns, 24 de juliol, dia de Sant Cristòfol. El remat al dia de diversió el posarà un espectacle de varietats en l'avinguda de València i la macro-discomóvil en la "Plaça dels Pesqueres".

    El dimarts, 25 de juliol, les festes continuaran al matí amb el parc infantil i la missa en honor a Sant Jaume. A la vesprada es disputarà la final del II Campionat de Pilota Valenciana i a continuació la partida "a llargues" amb Genovés II i Puchol II (campió Individual d'Escola i Corda 2016) organitzada pel club de pilota local. La processó i el ball de l'orquestra "Platino" tancaran els actes del dia.

    A continuació hi haurà cinc dies intensos de sessions taurins i sopars populars en els quals els festers repartiran coques, cerveses, melons d'alger i mistela. Destacable és també la nit de rock del divendres, 28 de juliol, amb l'actuació dels grups "Reacción", "Itaca band" i "Tributo Barricada" en la "Plaça dels Pesqueres". El grup "Albaladre" actuarà el 27 de juliol, la "Colla la LLebetjà" i la "Colla El Rebrot de Rafelcofer" el 29 de juliol. El "correfocs" del diumenge, 30 de juliol, posarà punt final a les festivitats.

    Genovés II i Puchol II en una partida de llegenda

    Un dels plats forts de la festa anirà destinat als amants de la "pilota valenciana", un esport molt arrelat en el municipi. Serà la partida "a llargues", organitzada pel Club de Pilota del Poble Nou de Benitatxell, que es disputarà en l'Avinguda de València el dimarts, 25 de juliol, a les 18:00, dia de Sant Jaume. Els aficionats disfrutaran del mestratge de pilotaris consagrats com Puchol II (campió Individual d'Escola i Corda 2016), Genovés II, Javi i Héctor entre altres llegendes. Competiran amb pilotaris locals com Dani, Dani B, Javi M i Jorge.

    Unes festes sostenibles

    L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell continuarà apostant pel reciclatge i la sostenibilitat per a fer de les festes una celebració més cívica i respectuosa. Les regidories de Turisme i Medi Ambient, a càrrec de Manolo Segarra, i Festes, de Jacinta Pastor, administraran 2000 gots reciclables a reciclables a la barra de les festes amb eslògans tan autòctons com "El Poble Nou de Benitatxell, frescoreta i moscatell", "El Poble Nou de Benitatxell, cadascú és paga la d' ell" o "mitjafava".

    Es tracta de fomentar l'ús de gots de plàstic reutilitzables i reciclables per a aconseguir unes festes més netes i conscienciades amb el medi ambient. A més a més, són excel·lents objectes de promoció turística, ja que els gots reutilitzables porten impresos eslògans que donen a conéixer el poble.

    El sistema, que permet reciclar el plàstic, reduïx a més residus urbans i gastos en neteja. Amb aquesta iniciativa, els veïns que paguen la seua primera beguda, abonaran un euro pel got de plàstic. Quan tornen a la barra, se'ls omplirà el mateix got. I així en els dies successius.

    Aposta per la música i les danses tradicionals

    El Poble Nou de Benitatxell es convertirà el proper dilluns, 24 de juliol a les 19:00 hores, en l'epicentre de les danses tradicionals de la comarca. "Balladors" i "balladores" de pobles veïns de la comarca se sumaran a l'espectacular "dansà" organitzada pel Grup de Danses Morro Falquí, que discorrerà pel carrer Major i el carrer la Pau del municipi. Es tracta d'un ball molt vistós i colorit en què participen "balladors" i "balladores" de poblacions veïnes que ballen en grups de quatre. És també un esdeveniment multitudinari que, després de pocs anys d'implantació, ja forma part de l'ADN festiu del Poble Nou de Benitatxell. El Grup de Danses Morro Falquí i la seua professora, Isabel Martí, potencien, fomenten i recuperen el folklore, els balls i cançons tradicionals de la comarca que, d'una altra manera, caurien en l'oblit.

    La "Colla la LLebetjà" del Poble Nou de Benitatxell també realitza una importantíssima tasca de recuperació de la música tradicional. Actuaran junt amb la "Colla El Rebrot de Rafelcofer" el dissabte, 29 de juliol, a les 23.30 en el carrer "La Pau" dins del programa de concerts d'Intercanvis Musicals 2017.

    Pujar