20 de novembre de 2019 20/11/19

Set persones desocupades netejaran durant sis mesos els camins i zones verdes del Poble Nou de Benitatxell

Set persones desocupades netejaran durant sis mesos els camins i zones verdes del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Es preveu adequar 66 quilòmetres de camins i una superfície de més de 155.000 metres quadrats de diferents zones i urbanitzacions com Els Molins, Les Fonts, la Cumbre del Sol, PuebloAlcázar, Calistros, Els Benitatxells, etc

MÉS FOTOS
Set persones desocupades netejaran durant sis mesos els camins i zones verdes del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)

Aquest divendres al matí, una brigada formada per set persones desocupades del municipi ha iniciat les tasques de neteja i manteniment dels camins rurals i zones verdes. Gràcies al Programa Emerge 2019-20, subvencionat pel Servei General Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), s'aconseguirà satisfer dues àrees importants per a l'equip de govern: la desocupació i la neteja de camins.

Era una actuació molt esperada, ja que les herbes i matolls havien crescut bastant últimament. Malgrat haver patit un lleuger retard alié a l'Ajuntament en l'inici dels treballs, els operaris ja han començat hui en la zona dels Molins, on romandran diverses setmanes. Després recorreran, fins a mitjan abril aproximadament, diferents àrees i urbanitzacions del terme municipal com Les Fonts, la Cumbre del Sol, PuebloAlcázar, Calistros, Els Benitatxells, etc.

En total, es preveu adequar 66 quilòmetres de camins i una superfície de més de 155.000 metres quadrats. Per a això, la brigada disposarà d'un vehicle i tota la maquinària forestal necessària per a fer les diferents tasques. Així mateix, després de l'arrancat i neteja de la vegetació, els camins es ruixaran amb un producte ecològic que ajudarà a evitar el creixement d'aquestes espècies.

I és que, per primera vegada, l'ajuntament, en coordinació amb el departament de Medi Ambient, ha realitzat una programació i planificació anual d'aquests treballs, de manera que s'aconsegueix actuar en tota la localitat seguint un ordre de prioritats. Aquesta planificació contempla, a més d'executar de manera sistemàtica els treballs, un manteniment continuat fins i tot després de la finalització del Programa Emerge i l'afebliment progressiu de la vegetació gràcies als nous líquids aplicats.

La regidora d'Obres i Serveis, María José Ivars, ha estat aquest matí en el curs d'iniciació que se'ls ha impartit als operaris, als quals ha animat a treballar per a “mantindre el nostre poble net i bonic”. Ivars també ha destacat la importància d'aquesta actuació. “Era necessari adequar ja els camins rurals i zones de vegetació, ja que després de les últimes pluges havien proliferat molt. Esperem que en poques setmanes la ciutadania comence a notar ja els canvis”.

ocultar
Set persones desocupades netejaran durant sis mesos els camins i zones verdes del Poble Nou de Benitatxell
Pujar