elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El NyesproRock 2018 en ple muntatge

El NyesproRock 2018 en ple muntatge
  MÉS FOTOS
  El NyesproRock 2018 en ple muntatge - (foto 2)

  A tan sols un dia que done començament el NyesproRock 2018, l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià ja està treballant a ple rendiment en el muntatge del festival que espera atraure a nombrosos joves al municipi.

  El NyesproRock 2018 obrirà les seues portes demà dissabte, 19 de maig, a partir de les 18.00 hores, en el pàrquing del Poliesportiu Municipal. L'entrada al festival és gratuïta i en ell es farà vibrar al públic de la mà de conegudes bandes del panorama musical valencià, a les quals es vol potenciar a través d'aquest esdeveniment.

  L'alcalde de Callosa d'en Sarrià, Josep Saval, i l'edil de Joventut, Lumi Puigcerver, han estat aquest matí supervisant el muntatge i els preparatius del festival i han informat que l'Ajuntament ha previst un dispositiu especial de seguretat per a la seua celebració, en el qual intervindran Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i seguretat privada.

  Amb l'obertura de portes, a les 18.00 hores, arrancaran diversos tallers de la mà de diferents associacions. A continuació, a partir de les 20.30 hores, el grup Nuc, guanyador del premi del jurat de la passada edició del NyesproRock, serà l'encarregat d'inaugurar la ronda de concerts. El seguirà El Diluvi que començaran a les 22.00 hores. A les 23.45 hores serà el torn de Pirat's Sound Sistema, Tesa arrancarà a la 01.15 hores, després del qual actuarà Èmbol a les 02.30 hores i, finalment, el tancament del festival serà a càrrec de la Dj local Dj Analogytec. Amb aquest nou cartell i programació el NyesproRock d'enguany aposta per un horari més nocturn i festivaler.

  L'Ajuntament del Callosa d'en Sarrià, promotor de l'esdeveniment, ha volgut obrir l la participació dels jóvens en el festival mitjançant la instal·lació d'estands informatius i tallers dels col·lectius de la zona, per la qual cosa des de les 18.00 hores i fins a les 20.00 hores s'organitzaran diversos tallers com un Taller de Muixerangues de la mà de Muixeranga de la Marina Baixa, entitat formada recentment en la comarca i que està arrancant amb molta força. Així mateix, hi haurà tallers de conscienciació social de la mà de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa, LGTBI Mariola i la Plataforma Anifeixista Marina Baixa.

  'Espai Lliure d'Agresions Masclistes'

  Enguany NyesproRock considera primordial convertir-se en un Espai Lliure d'Agressions Masclistes i ho farà gràcies a la col·laboració i implicació de la Plataforma Feminista Marina Baixa, que durà a terme un protocol d'actuació intern i extern per a fer front a qualsevol tipus d'agressió des de qualsevol part del festival. La Plataforma s'ha ocupat de formar i donar consciència a tot el personal implicat en l'organització i, alhora, tindrà un espai físic per al Punt Violeta, des d'on donaran informació i suport a qui ho necessite.

  'GOTS per a un NyesproRock SOSTENIBLE'

  D'altra banda, l'Ajuntament ha realitzat en aquesta segona edició una aposta decidida pel medi ambient a través de la iniciativa 'GOTS per a un NyesproRock SOSTENIBLE'. L'acció consisteix en la utilització de gots reciclables per a minimitzar la generació de residus de plàstics durant la celebració de l'esdeveniment. La iniciativa s'ha pogut dur a terme gràcies a AUDECA, empresa que gestiona la recollida de residus en el municipi callosí.

  Així mateix, les instal·lacions comptaran amb barres de beguda i menjar i es vendrà 'merchandising' del festival.

  Pujar