elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mor Miguel Catalá Devesa, primer alcalde de la democràcia del Poble Nou de Benitatxell

Mor Miguel Catalá Devesa, primer alcalde de la democràcia del Poble Nou de Benitatxell
  • El funeral es celebrarà aquest diumenge a la vesprada, a les 17.00 hores a l'església Santa María Magdalena i les banderes del consistori onejaran a mitja asta en senyal de dol

MÉS FOTOS
Mor Miguel Catalá Devesa, primer alcalde de la democràcia del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)

El Poble Nou de Benitatxell està de dol. Aquest diumenge ha mort, als 88 anys, Miguel Catalá Devesa, el que fora el primer alcalde de la democràcia del municipi. El funeral es celebrarà aquest diumenge a la vesprada, a les 17.00 hores a l'església Santa María Magdalena. Les banderes del consistori onejaran a mitja asta en senyal de dol.

Miguel Catalá va ser alcalde durant els últims anys del franquisme i, després, va ser elegit en les primeres eleccions democràtiques de 1979. Des de llavors, va ostentar el govern local del 1979 al 1991. Així, entre els anys que va governar durant la dictadura i les tres legislatures ja en democràcia, ha sigut l’alcalde més longeu en el càrrec de la història recent de la localitat.

Sens dubte, el seu mandat va suposar un abans i un després en l'esdevenir del Poble Nou de Benitatxell. Va ser l'impulsor final de la venda de la muntanya del Puig de la Llorença a la companyia V.A.P.F per al desenvolupament de la macrourbanització Cumbre del Sol a principis dels anys 70.

Des de llavors, el municipi experimenta una important transformació i un canvi de model econòmic impulsat pel turisme i la construcció. De fet, fruit de la venda del Puig de la Llorença, el 25 de juliol de 1975, en plenes festes patronals, Catalá rep al ministre franquista Esteruelas per a efectuar la inauguració oficial de diverses infraestructures municipals importants pressupostades en 48 milions de pessetes. Comprenien un grup escolar de tres seccions, un teleclub, el degollador, un depòsit d'aigua potable i la xarxa de pavimentació i infraestructura de la població.

És de destacar la important vertebració social que va suposar el Teleclub per als veïns i veïnes del municipi, ja que va tindre un component cultural importantíssim. L'any 1985, Miguel Catalá Devesa també va ser un dels impulsors de l’Agrupació Músicomunicipal Santa Maria Magdalena. També durant el seu mandat es va inaugurar, l'11 de març de 1988, l'actual casa consistorial al carrer Major.

“Des del govern municipal volem transmetre el nostre més sincer condol a familiars i amics de Miguel Catalá Devesa, una figura importantíssima del nostre municipi que formarà ja part de la seua història per sempre”.

Pujar