elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manada de Callosa: condemnats a entre 14 i 18 anys per la violació grupal a una jove

Manada de Callosa: condemnats a entre 14 i 18 anys per la violació grupal a una jove
  • La sentència declara provat que la víctima de 19 anys va ser "menyspreada i reduïda a un mer objecte sexual com si es tractara d'un esdeveniment festiu"

La Secció Segona de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a penes d'entre 14 anys i dos mesos i 18 anys de presó als quatre acusats de la violació en grup soferta per una jove, el dia de Cap d'Any de 2019 a la localitat de Callosa d'en Sarrià.

La sentència, notificada aquest divendres a les parts, declara a cada un dels penats autor d'un delicte continuat d'agressió sexual, per la seua participació directa en els fets, i cooperador necessari dels tres delictes d'ell mateix tipus penal comesos per cadascun els altres tres coacusados.

A dos d'ells, a més, la Sala els condemna per un delicte de descobriment i revelació de secrets perquè van fotografiar o gravar amb els seus telèfons mòbils els fets.

Segons declara provat la resolució judicial, els acusats van coincidir amb la víctima, llavors de 19 anys, a la zona d'oci de Benidorm, durant la celebració del Cap d'Any de 2018, i van seguir amb ella de festa.

En les hores posteriors, van acudir a un domicili de Benidorm, on la xica va ser agredida sexualment per dos dels homes, i al soterrani de l'habitatge de Callosa d'un d'ells, que va tornar a agredir-la sexualment mentre els altres participaven directament o cooperaven de alguna manera en aquesta violació.

La víctima "va ser menyspreada i reduïda a un mer objecte sexual dels acusats", els qui es dirigien a ella "amb ànim denigrant" o "en to de burla" mentre succeïen els fets, actuant "com si es tractara d'un esdeveniment festiu, reproduint constantment música".

L'Audiència d'Alacant s'aprecia en la conducta dels processats els atenuants de confessió i reparació del dany, ambdues previstes en les seues conclusions definitives per la Fiscalia i l'acusació particular.

En primer lloc, tots els reus van reconèixer els fets durant el judici i van demanar expressament perdó a la perjudicada. Pel que fa a la segona atenuant, la mateixa víctima va declarar sentir-se rescabalada per la indemnització de 60.000 euros consignada en un compte judicial pels seus agressors abans de la celebració de la vista oral.

El Tribunal també aplica l'atenuant d'embriaguesa -que reconeixia l'acusació particular però no el Ministeri Públic-, al considerar acreditat que l'actuació dels agressors es va veure influïda per una "incessant" ingesta important d'alcohol i substàncies estupefaents.

A l'individualitzar les penes, els magistrats imposen la més alta, 18 anys de presó, a un dels agressors, davant els 21 anys i dos mesos sol·licitats per la Fiscalia i als 16 anys i quatre mesos que demanava l'acusació particular.

La resta dels tres acusats ha estat condemnat a 14 anys i dos mesos, 14 anys i 10 mesos i 17 anys i dos mesos de presó, respectivament. Totes aquestes penes comporten les corresponents ordres de prohibició d'aproximació i comunicació amb la perjudicada.

Pujar