elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ocupació turística de juliol a Alacant és la millor des que va començar la pandèmia

L'ocupació turística de juliol a Alacant és la millor des que va començar la pandèmia
  • La taxa d'ocupació en aquest sector és la més elevada d'aquest any 2021 amb un 77,9% i es qualifica com molt positiu

La taxa d'ocupació dels establiments hotelers i allotjaments de la província d'Alacant ha aconseguit al juliol el 77,9%, la xifra més elevada de l'any i també la millor des que començara la pandèmia. Aquest registre supera al de juny en 19,7 punts percentuals, així com en 32,9 punts al de juliol de 2020. No obstant això, està encara lluny, a 11,7 punts, de la dada de juliol de 2019, quan es va aconseguir el màxim històric per a aqueix mes, amb un 89,6%.

Evolució del grau d'ocupació hotelera a la província d'Alacant
Evolució del grau d'ocupació hotelera a la província d'Alacant

La dada provincial troba diferències significatives entre poblacions i zones. La ciutat d'Alacant ofereix una taxa del 79,1%. Els millors registres s'han obtingut a Xàbia (94,2%), Platja de Sant Joan (92,5%), o El Campello (88,8%). Per davall de la mitjana provincial es troben Elx (75,0%), Guardamar del Segura (74,2%), Santa Pola (73,0%), la Vila Joiosa (62,8%), els hotels d'interior (54,4%) o Oriola (53,4%). Per zones, els establiments de costa i platges arriben al 81,9%, en contrast amb els d'interior, que es queden en el 47,6%.

La procedència de la clientela turística ha seguit la tònica de l'any, és a dir, predomini de viatgers nacionals (52,7%) enfront d'internacionals (47,3%). S'ha produït, no obstant això, un significatiu increment (11,8 punts percentuals) de la demanda internacional respecte a les xifres de juny.

Els turistes nacionals arriben fonamentalment de Madrid (31,8%), la Comunitat Valenciana (28,7%), Castella-la Manxa (8,7%), Catalunya (6,7%), Castella i Lleó (5,0%) i Andalusia (4,8%). Els arribats de fora d'Espanya procedeixen sobretot de França (13,4%), Regne Unit (8,0%), Dinamarca (7,3%), Suècia (7,0%), Alemanya (5,6%), Bèlgica (5,5%) i Països Baixos (5,5%).

A pesar que la incertesa sobre l'evolució sanitària ha sigut elevada durant tot el mes i pese al negatiu impacte de les restriccions horàries imposades en la Comunitat Valenciana sobre la restauració i l'oci dels propis establiments, la dada d'ocupació pot qualificar-se com a positiu.

Perspectives per als pròxims mesos

Les previsions per a agost apunten a un resultat similar al de juliol si no hi ha contratemps sanitaris. La situació per a setembre i octubre es complica, no obstant això, per la previsible caiguda del turisme vacacional d'origen nacional i la feblesa del mercat internacional, molt lluny encara de les xifres acostumades abans de la pandèmia. Preocupa igualment l'escassetat d'esdeveniments professionals programats per a la tardor, que anticipen que la recuperació del segment MICE es produirà a un menor ritme que el turisme vacacional i comprometran l'últim tram de l'any, en el qual aquest tipus de viatgers solen ser més nombrosos.

Pujar