29 de novembre de 2020 29/11/20

Llum verda a la rotonda que ordenarà el trànsit i augmentarà la seguretat viària a l'avinguda de València del Poble Nou de Benitatxell

Llum verda a la rotonda que ordenarà el trànsit i augmentarà la seguretat viària a l'avinguda de València del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Llum verda a la rotonda que ordenarà el trànsit i augmentarà la seguretat viària a l'avinguda de València del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)

  L'equip de govern del Poble Nou de Benitatxell, liderat per l'alcalde Miquel Àngel Garcia, de Més Benitatxell, està decidit a fer més amable el trànsit i millorar la seguretat viària en punts que fins ara eren conflictius. Les obres per construir una rotonda a la cruïlla de l'avinguda de València i el carrer Mercat, en un dels principals accessos al nucli urbà, ja tenen dotació pressupostària. El ple ha aprovat una modificació de crèdits per a habilitar una partida de 48.263 euros per construir la rodona, que tindrà 4,7 metres de diàmetre, reordenar el trànsit a tota l'avinguda i crear un entorn més atractiu.

  La rotonda és bàsica per donar fluïdesa i seguretat a la circulació, alhora que s'obliga a reduir la velocitat i augmenta la seguretat dels vianants. Tindrà un tractament vegetal especial per a dignificar aquesta entrada al municipi. S'aposta per plantar una palmera central i plantes aromàtiques. Se subratlla així el caràcter mediterrani del municipi. A més, al carrer Mercat es crearà una jardinera de 14 metres quadrats en què es plantarà Ligustrum japonicum i arbustos autòctons i aromàtics. Es renovarà tota la senyalització i es reasfaltarà l'avinguda de València. També es tornaran a pintar els passos de vianants sobreelevats per reforçar la seguretat viària.

  En la mateixa modificació de crèdit es crea una partida de 8.751 euros per construir una rotonda de 6 metres de diàmetre a la cruïlla d'accés al Poble de la Mar i la zona de Magnòlies, a la Cimera del Sol. Aquesta rotonda i la senyalització d'aquests vials també són bàsics per millorar la seguretat del trànsit i ordenar una cruïlla ara conflictiva.

  L'actual alcalde i els seus regidors han realitzat una intensa tasca de diagnòstic al costat de la Policia Local i els tècnics municipals de mobilitat al Poble Nou de Benitatxell. Han detectat problemes que requerien d'actuacions urgents, com la de regular l'intens trànsit i reduir la velocitat a la zona de Calistros (carrers que donen accés a la Cimera del Sol i s'utilitzen per evitar les retencions que els semàfors produeixen en l'entrada al municipi). Ara amb la construcció de les esmentades rotondes el govern local fa un altre pas en el projecte de donar agilitat a la mobilitat i augmentar la seguretat viària. També està treballant en una solució per a les retencions en l'accés al municipi i la cruïlla del desviament a la Cimera del Sol. Set mesos n'ha tingut prou al nou equip de govern, liderat per Miguel Ángel García, de Més Benitatxell, per corregir problemes de trànsit enquistats i començar a dissenyar un poble que impulsa una mobilitat sostenible i dóna seguretat als vianants.

  Pujar