elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Literatura en xarxa per a amenitzar l’estiu al Poble Nou de Benitatxell

Literatura en xarxa per a amenitzar l’estiu al Poble Nou de Benitatxell
  • Els més menuts podran gaudir de la cuina i la literatura amb els tallers de receptes literàries, i en el club de literatura feminista es podrà debatre sobre algunes de les obres de literatura de gènere més importants

El coronavirus ha alterat les agendes culturals i d’oci a tots els pobles, així com la manera de relacionar-se. I davant aquest escenari de confinament i distància social, l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, a través de la seua Biblioteca Municipal, ha decidit reinventar el model d'aproximar la literatura a majors i menuts.

Amb la col·laboració de l'empresa Rebombori Cultural, s’han preparat una sèrie de vídeo-tallers literaris per a amenitzar els mesos d'estiu, que es penjaran al canal de YouTube i les xarxes de l'Ajuntament perquè puga accedir-hi tot el món.

Els més menuts podran gaudir de la cuina i la literatura amb els tallers de receptes literàries, que es celebraran els dissabtes 13 de juny, 11 de juliol i 8 d’agost. Podran conèixer com fer les receptes que apareixen en alguns dels ‘best sellers’ mundials, com ara els postres màgics de Harry Potter, la cuina de Joc de Trons o la del Quixot. Després, se’ls convidarà a enviar fotos de les seues receptes, vídeos del procés d’elaboració, etc. per publicar-les a les xarxes socials de l’Ajuntament.

També formarà part de l’estiu literari en xarxa el club de literatura feminista, on es difondran vídeos sobre algunes de les obres de literatura de gènere més importants, com ‘Todos deberíamos ser feministas’, de l’escriptora nigeriana Chimamanda Ngozi Adichie; el clàssic ‘Una habitació pròpia’, de Virginia Woolf; ‘Como agua para chocolate’, de Laura Esquivel, o ‘La mística de la feminidad’, de Betty Friedman. L’objectiu és fomentar la interacció entre les participants i crear un espai de debat i intercanvi d’idees.

Pujar