Castellano

L’estudiant de la UA David Cantero contribueix al bronze d’Espanya en els 28th SPAR European Cross Country Championships

• Dos atletes de la Universitat d’Alacant han disputat el Campionat d’Europa de Camps a Través a Torí convocats per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme

David Cantero, estudiant de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Universitat d’Alacant, ha aconseguit aquest cap de setmana la setzena posició en el Campionat d’Europa de Camps a Través que s’ha celebrat a Torí, el tercer dels atletes que defensaven l’elàstica espanyola i que va contribuir de manera decisiva per a aconseguir la medalla de bronze per equips en la prova sub 20.

David Cantero subcampió d’Europa de cinc mil metres el 2021 i actual subcampió d’Espanya de cinc mil metres i cross sub 20, ha sumat la segona participació en el Campionat d’Europa de Camps a Través per al qual ja havia sigut seleccionat el 2021.

L’atleta de la Universitat d’Alacant compagina les competicions en atletisme amb la temporada de triatló, en la qual enguany s’ha proclamat campió d’Espanya Júnior i subcampió Elit. A més, ha debutat en la Copa del Món, en la qual ha obtingut una tretzena posició en la prova celebrada a Viña del Mar (Xile) en què va sumar els primers punts per al rànquing de classificació per als Jocs Olímpics de París.

D’altra banda, Miguel Baidal, també estudiant de la Universitat d’Alacant, en aquest cas del grau en Enginyeria Biomèdica, ha debutat en el Campionat d’Europa de Camps a Través a Torí, en la categoria sub 23, en una convocatòria amb la selecció espanyola. Una prova en la qual va acabar en la posició 48a.

Baidal és l’actual campió d’Espanya sub 23 de cinc mil metres i campió d’Espanya Universitari per la UA en deu mil metres.