11 d’agost de 2020 11/8/20

L'arribada de turistes a la costa alacantina sota vigilància

L'arribada de turistes a la costa alacantina sota vigilància - (foto 1)
  • Es reforcen els controls als carrers per a garantir les mesures sanitàries davant la gran afluència de visitants

La temporada d'estiu ja està en marxa. Després de l'obertura de fronteres la costa mediterrània es prepara per a rebre als turistes que salvaran una part de la temporada estival que ha destruït la COVID-19. El final de les restriccions als desplaçaments per Espanya ha retornat cert optimisme al sector que ha vist omplir-se els establiments.

Al poc que han anat avançant els dies s'ha notat l'arribada de turistes i, encara que això siga un bon senyal tant per a hostaleria com el comerç, existeix la preocupació pel contagi, ja que un rebrot amb xifres elevades podria suposar un tancament novament.

El director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha reiterat en una roda de premsa que “fem el que fem”, no es podran detectar tots els casos que arriben a través dels aeroports, per la qual cosa serà necessari un de control “extra”.

En aquest sentit, en algunes localitats com la d'Altea, el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Falç, ha informat sobre l'increment de la vigilància policial en el municipi. D'aquesta manera, es veurà incrementada la presència de la Policia Local en el Barri antic del municipi i les platges, amb la finalitat de supervisar que els ciutadans complisquen amb les mesures de distanciament de la nova normalitat.

“S'està notant major afluència de turistes i de gent a les platges i per aquest motiu des de la Policia Local estiguem incrementant la vigilància en alguns llocs, sobretot els més turístics”, explicava el regidor en un comunicat de premsa.

També, ha recalcat que aquesta setmana s'han incorporat ja els informadors turístics de la Generalitat a les platges: “La seua funció serà la d'oferir informació als usuaris on, a més, incrementarem la vigilància policial amb la patrulla de bicicletes i també amb la unitat de dron que vigilarà l'aforament i l'accés a les platges”.

“Un dron controlarà la façana litoral i la patrulla de dron estarà perfectament sincronitzada amb la patrulla de bicicletes perquè aquesta actue si és necessària la seua intervenció”; ha assenyalat l'edil, qui conclou comentant que “fins al moment no s'han tingut problemes a les platges ja que aquestes no estan habitualment massificades, però si que s'ha notat ja un increment de banyistes durant el cap de setmana i per això es posen en marxa les patrulles de bicicletes i dron que treballaran per la seguretat i salut de les persones que facen ús de les platges i visiten el municipi”.

El responsable municipal d'àrea afegia que els drons vigilaran la façana litoral i que aquesta patrulla estarà perfectament sincronitzada amb la patrulla de bicicletes perquè aquesta actue si és necessari. Encara que, assegura que fins al moment no han tendit problemes en platges: “De moment no s'han registrat incidència en la zona de platja perquè no estan habitualment massificades”.

El que si s'ha produït és un increment de banyistes durant el cap de setmana, segons Falç, és per això que s'ha decidit augmentar la vigilància per a “garantir la seguretat i salut de les persones”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar