28 de novembre de 2020 28/11/20

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell adquireix maquinària per a potenciar la desinfecció

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell adquireix maquinària per a potenciar la desinfecció - (foto 1)
  • Un generador d'ozó i un esterilitzador que produeix àcid hipoclorós se sumen als efectius municipals per a eliminar bacteris, virus i tot tipus d'organismes d'edificis públics i vehicles

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell ha adquirit maquinària especialitzada per a potenciar la desinfecció i neteja davant l'emergència sanitària pel Covid-19. Es tracta de dos xicotets aparells diferents la funció principal dels quals és la d'eliminar bacteris, virus i tot tipus d'organismes d'edificis i vehicles municipals. 

Un d'ells és un generador d'ozó (ozonitzador), que és capaç de produir ozó artificialment mitjançant la generació d'una alta tensió elèctrica. La generació d'ozó té aplicació en l'eliminació de males olors i desinfecció de l'aire, així com en el tractament i purificació d'aigües. La Policia Local ha estat provant amb èxit aquesta màquina els últims dies per a la desinfecció de les dependències i els vehicles policials.

A més, també s'ha adquirit un esterilitzador HOCL que produeix, mitjançant la mescla d'aigua i sals, una solució àcida coneguda com a àcid hipoclorós que funciona com esterilitzant i higienitzant d'alta qualitat. L'àcid hipoclorós és un desinfectant d'alt nivell compost per la unió de l'òxid àcid de clor amb H₂O. Treballa molt bé com a desinfectant de superfícies i com a substància dirigida a la inactivació de deixalles hospitalàries. Funciona com a agent destructor de bacteris, virus, fongs, espores, algues, etc. L'oxigen i el clor trenquen la membrana del microorganisme penetrant en el seu interior, destruint així citoplasma ARN i ADN.

Pujar