12 d’agost de 2020 12/8/20

L'Ajuntament de Benitatxell i la Conselleria d'Habitatge inicien la seua col·laboració per a rehabilitar l'edifici de Capelletes

L'Ajuntament de Benitatxell i la Conselleria d'Habitatge inicien la seua col·laboració per a rehabilitar l'edifici de Capelletes - (foto 1)
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García, han signat també un acord de cooperació per a fomentar l'habitatge social en el municipi

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Benitatxell i la Conselleria d'Habitatge inicien la seua col·laboració per a rehabilitar l'edifici de Capelletes - (foto 2)

Este divendres, l'equip de govern del Poble Nou de Benitatxell ha rebut la visita del vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

La visita tenia com a objectiu la presentació oficial del projecte de rehabilitació de l'edifici de Capelletes, que gràcies al programa de la conselleria d'Habitatge ‘Reconstruïm Pobles’ comptarà amb un finançament de 500.000 euros per a ser convertit en dependències municipals. La planta baixa es destinarà a una nova oficina de turisme, i les plantes superiors a departaments administratius i sales multifuncionals.

L'alcalde ha agraït esta ajuda al vicepresident i la secretària autonòmica. “És molt important per a nosaltres que ens tireu una mà, ja que el poble acumula un dèficit molt gran a nivell d'infraestructures”, ha afirmat.

Per part seua, Martínez Dalmau ha destacat el seu compromís amb la comarca de la Marina Alta i, en aquest cas, amb Benitatxell, municipi amb el qual ha establert “el principi d'una col·laboració que durarà molt temps”.

La importància d'aquest projecte, tal com ha ressaltat el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual, no sols radica a dotar de més espai a l'ajuntament, sinó també a millorar la imatge de l'entrada principal del municipi per la carretera de Xàbia, ja que es reformarà un edifici inacabat amb un gran impacte visual. En este sentit, Laura Soto ha assenyalat que este projecte compleix amb una de les premisses principals de la Conselleria d'Habitatge, que és la d'aprofitar els ‘esquelets’ (estructures d'habitatges inacabats per l'esclat de la bombolla immobiliària i la crisi) per a dotar-los d'altres usos i construir de manera sostenible.

Pacte per al foment de l'habitatge social

La visita del vicepresident de la Generalitat també ha servit per a la signatura d'un protocol entre el representant del Consell i l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell que permetrà al consistori tindre dret de tanteig a l'hora d'adquirir habitatges per a ús social i evitar que acaben en mans de fons voltor. Benitatxell és el segon municipi de la Comunitat en signar este pacte després d'Aspe.

Pujar