elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'aigua, protagonista del calendari 2018 de Callosa d'en Sarrià

L'aigua, protagonista del calendari 2018 de Callosa d'en Sarrià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'aigua, protagonista del calendari 2018 de Callosa d'en Sarrià - (foto 2)

  La regidoria de Cultura va presentar ahir en la Casa de Cultura el calendari que ha dissenyat l'Ajuntament per al pròxim any 2018 en el qual l'aigua és la protagonista indiscutible.

  'El nostre patrimoni: Una història feta d'aigua' és el títol del nou almanac, amb el qual l'Ajuntament ha volgut posar en valor les infraestructures hídriques de Callosa d'en Sarrià. A cada mes l'acompanya una fotografia en la qual es representen regs, pous, assuts, basses, fonts, molins i diversos sistemes hídrics del municipi, al costat d'un text explicatiu.

  L'Ajuntament ha editat prop de 2.000 calendaris que distribuirà gratuïtament. "La iniciativa té com a objectiu donar a conéixer el patrimoni de Callosa d'en Sarrià a través de les imatges d'aquest almanac i, en aquest sentit, la cultura de l'aigua és fonamental per al nostre poble", ha assenyalat l'edil de Cultura, Francesc Guardiola.

  La presentació del nou calendari va ser a càrrec de Joan Vicent Martín Devesa, autor dels textos i de part del material fotogràfic, i de Joan-Ives Pascual Menaches, responsable del disseny i també de part de les fotografies.

  A l'acte va assistir l'alcalde de Callosa, Josep Saval, i el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, acompanyats de diferents membres de la Corporació Municipal.

  El primer edil, va tancar la presentació lloant "l'eficient gestió hídrica que Callosa d'en Sarrià ha realitzat sempre, aprofitant al màxim aquest recurs per a garantir el subministrament al poble de Callosa i també als municipis veïns". En aquest sentit, va insistir en la importància d'aquesta gestió, no solament per a l'agricultura, sinó també per al sector turístic, ja que "encara que a alguns sembla que se'ls oblida, l'aigua que arriba als principals municipis de la comarca que viuen del turisme té el seu origen a Callosa d'en Sarrià".

  Pujar