elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Indemnitzen a un Guàrdia Civil de Guardamar del Segura agredit per un menor durant una detenció

Indemnitzen a un Guàrdia Civil de Guardamar del Segura agredit per un menor durant una detenció
  • Els fets van ocórrer al gener de 2021 quan l'agressor va saltar la tanca perimetral d'un habitatge per a robar

Un agent de la Guàrdia Civil de Guardamar del Segura ha sigut indemnitzat amb 3.655 euros després de ser agredit per un menor que intentava efectuar un robatori en un habitatge. Així ho ha comunicat l'Associació Unificada de Guàrdies Civils d'Alacant.

Els fets es remunten a la vesprada del dia 05 de gener de 2021 a Guardamar del Segura, quan un menor d'edat juntament amb una altra persona van saltar la tanca perimetral d'uns dos metres d'altura de la parcel·la d'un habitatge amb la clara intenció d'efectuar un robatori en aquesta, encara que no aconseguint el seu propòsit perquè va començar a sonar l'alarma de seguretat i van intentar escapar.

Fins al lloc es va personar una patrulla de la Guàrdia Civil i es va iniciar una persecució a peu, sent aconseguit el menor d'edat, moment en el qual va començar a propinar espentes i colps a un dels agents, arribant tots dos a caure a terra, havent d'intervenir en suport del seu company l'altre agent, aconseguint finalment la detenció del menor, aconseguint escapar l'altre autor dels fets.

A conseqüència dels fets, un dels agents va patir lesions lleus i l'altre agent lesiones d'importància que van requerir per a la seua cura tant primera assistència mèdica com seguiment facultatiu i rehabilitació, impedint-li realitzar amb normalitat les seues funcions habituals com a agent de l'autoritat durant diversos dies.

Un dels guàrdies civils lesionat i afiliat a l'AUGC va sol·licitar els serveis jurídics d'aquesta associació i, després de la celebració del judici oral que es va dur a terme en el Jutjat de Menors núm. 2 d'Alacant, es va condemnar a l'acusat per un delicte de robatori amb força en les coses en grau de temptativa, un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat, un delicte de lesions i un delicte lleu de lesions imposant-li pena de cinc mesos d'internament semiabierto seguit d'un mes de llibertat vigilada, així com condemnant de manera solidària tant al menor com als seus pares a indemnitzar al guàrdia civil lesionat en la quantitat de 3655 euros en concepte de responsabilitat civil i 160 euros a l'altre agent lesionat.

 

Pujar