24 de novembre de 2020 24/11/20
El foc seguix actiu

Més de 300 hectàrees arrasades a Xàbia i Benitatxell per un incendi provocat

Més de 300 hectàrees arrasades a Xàbia i Benitatxell per un incendi provocat  - (foto 1)
  • Els mitjans aeris treballen en l'extinció d'un incendi que ha cremat diverses vivendes i que, segons ha confirmat la Generalitat, ha sigut intencionat per "un desgraciat" tal com ha lamentat el president de la Generalitat

MÉS FOTOS
Més de 300 hectàrees arrasades a Xàbia i Benitatxell per un incendi provocat  - (foto 2)
Més de 300 hectàrees arrasades a Xàbia i Benitatxell per un incendi provocat  - (foto 3)
Més de 300 hectàrees arrasades a Xàbia i Benitatxell per un incendi provocat  - (foto 4)

319 hectàrees cremades. És el balanç, fins al moment, de la cadena d'incendis que està arrasant les localitats alacantines de Xàbia i Benitatxell i que afecta a zona urbana i forestal. Especialment greu és la situació al paratge natural protegit de La Granadella, un dels punts més bells i atractius no sols de la zona sinó de la Comunitat Valenciana i on el foc ha arrasat diversos xalets.

L'incendi, que es va declarar sobre les sis de la vesprada d'este diumenge, seguix actiu, descontrolat i amb diversos focus que s'han detectat en la zona de bancals del Montgó, la qual cosa ha fet que es desvien mitjans aeris dels focus principals per a extingir este últim. Durant tota la jornada de hui treballen 370 efectius terrestres i 20 aeris per a tractar d'extingir les flames.

De fet, un avió i un helicòpter amb brigada helitransportada de castella-la Manxa s'han sumat esta vesprada a les labors d'extinció ja que alguns dels mitjans han hagut de desviar-se per a sufocar un incendi "provocat" en un descampat de Benitatxell, tal com ha informat Emergències de la Generalitat a través del seu compte en twitter.

I mentrestant, l'incendi continua avançant davant de la desesperació dels veïns, molts d'ells desallotjats davant del risc que les flames aconseguixen les seues cases. Milers de persones de 20 urbanitzacions del sud de Xàbia i també de Benitatxell han hagut d'abandonar les seues cases, algunes d'estes vivendes arrasades per les flames. 300 persones han passat la nit en els albergs que Creu Roja ha gestionat a Benitatxell.

El foc ha sigut intencionat

Els experts tenen clar que l'incendi ha sigut provocat ja que el diumenge se sufocaven les flames en el Poble Nou de Benitatxell i, quan l'incendi ja estava perimetrat, es va localitzar un altre foc a a penes quaranta metre del perímetre. "Este terrorisme mediambiental posa en risc el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana i atenta contra les personas", ha lamentat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de visitar el post de comandament avançat de l'incendi.

Puig, que ha qualificat la jornada de hui com "infernal", assegura que es van a prendre “totes les mesures necesarias" per a frenar l'incendi i ajudar les persones desallotjades. "Un desgraciat ha aprofitat les males condicions per a provocar l'incendi", lamenta el president.

Pujar