21 de setembre de 2020 21/9/20

Finalitza la temporada de platges amb 1400 intervencions i sense lamentar incidències greus

Finalitza la temporada de platges amb 1400 intervencions i sense lamentar incidències greus - (foto 1)
  • Durant l'estiu, el Moraig presenta una ocupació del 100% de la seua superfície. Malgrat la gran afluència i l'escarpada orografia no s'han produït casos greus.

  • L'aplicació d'algunes mesures, com el ban que va emetre l'alcalde, Josep Femenia, que prohibia la perillosa pràctica de botar des dels penya-segats ha contribuït als bons resultats de la campanya

MÉS FOTOS
Finalitza la temporada de platges amb 1400 intervencions i sense lamentar incidències greus - (foto 2)
Finalitza la temporada de platges amb 1400 intervencions i sense lamentar incidències greus - (foto 3)
Finalitza la temporada de platges amb 1400 intervencions i sense lamentar incidències greus - (foto 4)

L'aposta del Poble Nou de Benitatxell per reforçar la seguretat en les seues platges s'ha vist ara reflectida en les dades de final de temporada turística facilitades pel servei de socorrisme i infermeria, per quint any consecutiu, és pioner a la cala del Moraig. Tot i que l'afluència de banyistes al litoral ha sigut elevadíssima durant juliol i agost, no s'ha registrat cap incidència d'importància. En total s'han registrat 1400 incidències que majoritàriament han sigut atencions per ferides lleus, picadures de medusa i rescats, especialment de senderistes desorientats pels penya-segats, en els que també van intervindre Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

L'aplicació d'algunes mesures preventives com ara el ban que va emetre l'alcalde, que prohibia la perillosa pràctica de botar des dels penya-segats, ha contribuït al resultat positiu de final de temporada. No podem oblidar que el Poble Nou de Benitatxell és l'únic municipi que compta amb servei de personal sanitari a la cala. Aquest fet la convertix en una de les platges més segures d'Espanya. El consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana va realitzar un documental aquest estiu i va valorar la iniciativa. El regidor de Platges, Manolo Segarra, destaca que «tot i que ha sigut un any amb moltíssimes intervencions en tota Espanya, un total de 352 morts per ofegaments en platges i cales, al Moraig no hem lamentat cap incidència greu. Part de l'èxit radica en l'aposta per incloure personal sanitari, a més d'un bon material tècnic i bona coordinació amb el consistori, Policia Local, Protecció Civil i Salvament Marítim».

De forma ininterrompuda va haver-hi tres persones fixes que van controlar la cala, una infermera, un mariner de pont de la Marina Mercant, ambdós socorristas aquàtics, junt amb un altre socorrista. El dispositiu va incloure, a més, un vehicle d'intervenció ràpida, un desfibril·lador, una embarcació de rescat i un repetidor de comunicacions al Puig Llorença. El servei es va reforçar en moments puntuals com els caps de setmana.

Pujar