21 de setembre de 2020 21/9/20

Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana

Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 2)
  Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 3)
  Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 4)
  Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 5)
  Èxit de participació en els actes festius celebrats durant el cap de setmana - (foto 6)

  Els actes que se celebren com a preàmbul a les festes de Moros i Cristians de Callosa d'en Sarrià estan en plena efervescència. Aquest cap de setmana van començar el divendres a la vesprada amb la inauguració de l'enllumenat. Els càrrecs festers, acompanyats per l'edil de Festes, Rosa Mari Savall, es van reunir en la Plaça de les Quatre Carreteres per a l'encès oficial, que enguany compta amb nombroses novetats que faran més vistoses, si cap, les festes de Callosa.

  Entre les novetats més destacades es troben els escuts de les 19 filaes que té Callosa, els quals lluiran en els carrers on es concentren les kábilas com són la carretera d'Altea i carrer de Rafael Couchoud. Els escuts porten lluminosos leds i s'han ordenat de forma alterna, igual que l'ordre de les desfilades, sent els primers els escuts dels càrrecs (les Capitanies, Pirates i Cordó, i les dues banderes, Cavallers del Cid i Beduïns).

  A més, s'estrena enguany el lluminós de la Plaça de les Quatre Carreteres que portarà el lema de ‘Callosa en Festes’ i l'escut de la localitat. Igualment l'escut de l'Associació de Moros i Cristians s'ha col·locat en la carretera d'Alcoi. Una altra de les novetats és que s'han instal·lat lluminosos en tots els accessos al poble anunciant que Callosa està en festes.

  La regidora de Festes, Rosa Mari Savall, ha recordat que, com ja es va implantar l'any passat, tot l'enllumenat de festes és de leds per a aconseguir un major estalvi energètic. Així mateix, ha informat que per a aquestes festes s'ha millorat la instal·lació de l'estesa elèctrica garantint una major seguretat.

  Savall s'ha mostrat molt satisfeta amb el nou enllumenat, ja que ha sigut motiu d'elogi per part dels festers, així com dels veïns i veïnes de Callosa que han felicitat a la Regidoria de Festes pel treball realitzat.

  Després de la inauguració de l'enllumenat de festes, a les dotze de la nit es va celebrar el primer assaig dels balls de Moros i Cristians en la Plaça del Convent.

  El dissabte, des de les 11.00 hores, els festers més xicotets es van concentrar en la Plaça del Convent per a celebrar la Gran Festa del Club del Festeret que es va perllongar fins a a la vesprada amb activitats infantils com karaoke, tallers de manualitats, castells inflables, jocs, cercaviles, ambaixada infantil i berenar.

  Ja a la nit va tenir lloc ‘L'Aurora’, en la qual les diferents filaes es van concentrar en les seues kábilas per a passar una agradable vetlada en companyia de les bandes de música.

  Finalment, a les cinc de la matinada es va celebrar la tradicional ‘Matinera de la Divina Aurora’, la comitiva de la qual va partir de l'Església acompanyada de músics i van cantar per les diferents capelles de la localitat.

  Pujar