23 d’octubre de 2020 23/10/20

Divendres que ve arranca el festival de música antiga ‘Musicaloxa’

Divendres que ve arranca el festival de música antiga ‘Musicaloxa’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Divendres que ve arranca el festival de música antiga ‘Musicaloxa’ - (foto 2)

  Divendres que ve, 2 de setembre, Callosa d'en Sarrià inaugurarà el festival de música antiga ‘Musicaloxa’, que inclou un cicle formatiu de música i dansa antiga, a més de concerts nocturns i el ja consolidat Cicle d’Orgue de Callosa.

  Durant el festival, que es perllongarà fins al 10 de setembre, s'impartiran quatre cursos sota les disciplines de Cant, impartida pel professor Jordi Domènech; Clavecí, impartida per Javier Artigas; Orgue, impartida per Benantzi Bilbao; i Dansa Antiga, impartida per Peio Otano.

  Alumnes i professors de música de diferents comunitats autònomes, entre els quals es troben diversos alumnes de Callosa i d'altres municipis veïns, tindran l'oportunitat d'assistir a les classes que impartiran aquests prestigiosos mestres de la música antiga.

  La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià i l'associació cultural Ple a 4 són els responsables de l'organització de ‘Musicaloxa’, que durant 9 dies, dinamitzaran el poble amb activitats musicals en la parròquia de Sant Joan Baptista, la Casa de Cultura, ‘El Calvari’ i altres racons de Callosa.

  El curs de Dansa Antiga impartirà a més classes de vesprada amb un horari més flexible per a aquelles persones que desitgen iniciar-se en aquest art, encara sense tenir coneixements previs.

  Els alumnes participants que així ho han sol·licitat es beneficiaran d'allotjament gratuït en l'alberg municipal, així com del transport entre l'alberg i la seu del curs.

  Les classes es complementaran amb activitats d'oci per a conéixer la localitat callosina a través del seu nucli antic i del seu paratge natural de les Fonts de l’Algar, així com altres municipis turístics propers com Benidorm o el Castell de Guadalest.

  Cicle de concerts

  Quant al cicle de concerts de l'orgue del segle XVIII de l'Església de Callosa, el primer s'oferirà divendres que ve, 2 de setembre, a càrrec de José Luis González Uriol. El dia 3 de setembre serà Stefano Pellini qui prenga el relleu. El dia 8 serà el torn del trio format pel contratenor Jordi Domènech i els organistes Javier Artigas i Benantzi Bilbao. Finalment, el dia 9 tancaran la programació el duo format per Javier Artigas i Benantzi Bilbao. Totes les actuacions començaran a les 21.30 hores. El donatiu per a aquests concerts és de 5 euros que es destinaran a la restauració de l'orgue.

  D'altra banda, en diferents llocs del municipi s'oferirà un altre cicle de concerts gratuïts que arrancaran el diumenge, 4 de setembre, a les 22.00 hores, en el Calvari amb el grup de Callosa Owix. El 5 de setembre, a les 22.00 hores, també en el Calvari actuarà l'Orquestra de Cambra de l’AAMM de Callosa d'en Sarrià. El dia 6 el duo *Estil Concertant actuarà a les 22.00 hores en el carrer del Raval. El dia 7, a les 19.00 hores, en la Plaça del Castell hi haurà un espectacle multidisciplinari de música i ball a càrrec del grup Pim Pam Plum, i a les 22.00 hores en el mateix emplaçament actuarà el quartet Mare Nostrum de la Universitat d'Alacant. Finalment, el dia 10, a les 22.00 hores, es clausurarà el festival Musicaloxa en l'església de Sant Joan Baptista amb un concert a càrrec dels alumnes i professors que han participat en els cursos.

   

  Pujar