elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descobrir la geologia amb un recorregut a peu per la platja de Sant Joan i el cap de l’Horta

Descobrir la geologia amb un recorregut a peu per la platja de Sant Joan i el cap de l’Horta
  • Més d’una quinzena de professors del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA organitzen una nova edició de la Geogimcana dirigida a estudiants de quart de l’ESO i primer de batxillerat

MÉS FOTOS
Descobrir la geologia amb un recorregut a peu per la platja de Sant Joan i el cap de l’Horta - (foto 2)
Descobrir la geologia amb un recorregut a peu per la platja de Sant Joan i el cap de l’Horta - (foto 3)

No es pot concebre l’ensenyament de la Geologia sense una dedicació important a les activitats de camp. Per això, els dies 9 i 16 de març de 2022, al voltant de mil estudiants de quart de l’ESO i primer de batxillerat tornen a la platja de Sant Joan i al cap de l’Horta per a participar en la Geogimcana organitzada per la Universitat d’Alacant.

El format de l’activitat consisteix en un itinerari a peu amb monitors fixos en aproximadament una desena de parades distribuïdes per aquesta zona d’Alacant, on l’entorn litoral ofereix un escenari perfecte per a l’aprenentatge de la Geologia. «Hem combinat parades explicatives en les quals especialistes en algunes disciplines geològiques ajuden a interpretar els trets geològics més característics de l’itinerari, amb altres en les quals els estudiants, en petits equips, hauran de resoldre alguns problemes i exercicis», expliquen des de l’organització. «Tampoc ens hem oblidat de complementar l’itinerari amb algunes activitats més lúdiques, perquè els participants gaudisquen d’una jornada interessant i amena», afegeixen.

En la Geogimcana participen una quinzena de docents del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la Universitat d’Alacant, així com estudiants del grau de Geologia de la UA.

Organitzadors

Amb l’objectiu de promoure la cultura científica en l’àmbit de la geologia i impulsar les vocacions científiques entre els més joves, el Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient i la Facultat de Ciències celebren aquesta activitat des del 2012. Des de l’any passat, a més, compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, a través de la UCC+I UA Divulga, projecte dependent del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant.

Els interessats a descobrir la Geogimcana poden recórrer l’itinerari en format virtual disponible en una col·lecció de dotze vídeos, que també serveix de material de treball per a professorat i estudiants.

Pujar