elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desarticulats dos punts a Alacant i Sant Vicent del Raspeig dedicats a la menuda de marihuana i cocaïna

Desarticulats dos punts a Alacant i Sant Vicent del Raspeig dedicats a la menuda de marihuana i cocaïna
  • En el registre, la Policia Nacional es va confiscar de més de 300 plantes de marihuana, una pistola i 12.000 euros en efectiu

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre homes en dues operacions per a combatre el tràfic de drogues a Alacant i Sant Vicent del Raspeig.

Una d'elles es va desenvolupar en el barri del Cementeri. En la investigació els agents van poder esbrinar els qui participaven en l'activitat il·legal. Es tractava de dos homes de nacionalitat espanyola, tots dos prenien nombroses mesures de seguretat, entre elles usaven un cotxe "llançadora" que feia el recorregut davant d'un altre que portava la substancia estupefaent per a avisar de la presència policial.

Es tractava de dos cultius de marihuana "indoor" en dos locals del barri. Tots dos desprenien una forta olor de marihuana, tenien connectats nombrosos aparells d'aire condicionat, i tenien enganxaments il·legals a la xarxa de fluid elèctric, tot ells indicis típics d'aquest mena d'instal·lacions.

Es van intervenir 310 plantes de marihuana

Després de la detenció dels presumptes autors es van fer les entrades i registres en els locals investigats. Es van intervenir dues plantacions tipus indoor de 250 plantes l'una i l'altra amb 60 plantes de gran grandària.

En el mateix lloc també es va confiscar una pistola preparada per a fer foc i 12.000 euros en efectiu.

En aquest cas, després d'intervenir la marihuana no acaba el treball per als agents, han de seguir un procés per a poder posar a la disposició de Sanitat les substancies estupefaents intervingudes, procés que ve clarament definit en la Instrucció número 8/2018 de la Secretaria d'Estat de Seguretat.

En el cas de la marihuana, els agents es converteixen en horticultors

Atès que la marihuana es tracta d'una substància orgànica, de gran volum i de ràpid procés de putrefacció si no s'emmagatzema adequadament, aquesta substància té un procediment especifique reflectit en l'anterior instrucció. En aquest, es detalla que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han de separar les fulles de les plantes, rebutjar les tiges, arrels i conducta a l'assecat per a la presa de la mostra analítica que es realitza en l'organisme oficial de recepció. Els agents es converteixen en horticultors, proveïts de material de protecció per a la seua salut durant la manipulació de les plantes. Així s'aconsegueix el pes net (pes real) que figura en el butlletí analític que s'usarà en el procediment judicial.

Aquesta substància queda emmagatzemada el mínim temps possible en dependències policials fins que es remet a les Dependències de l'Àrea de Sanitat de la Subdelegacions del Govern d'Alacant, per a la presa de mostres i anàlisis. Se separa una part per a presentar com a mostra destruint la resta immediatament en altres instal·lacions. Tot seguint un rigorós protocol, amb altes mesures de seguretat que garanteix la custòdia de la substància estupefaent en tot moment, des de la seua aprehensió fins a la seua destrucció.

El procés d'assecat se sol situar a les terrasses de la comissaries de la Policia Nacional, a l'ésser un lloc reservat idoni per a evitar perjudicis per a la salut als treballadors del propi edifici com als veïns d'habitatges confrontants, com és el cas de la Comissaria de Districte Nord d'Alacant, que utilitza l'àtic de les seues instal·lacions per un temps mínim imprescindible fins a la seua remissió a l'Àrea de Sanitat de la Subdelegació del Govern d'Alacant.

Una segona operació contra el tràfic de cocaïna a la menuda

En la segona operació contra el tràfic de drogues es va detenir a altres dos homes que presumptament traficaven amb cocaïna en la localitat de Sant Vicent del Raspeig (Alacant).

En aquesta operació es van intervenir 40 grams de cocaïna, més de mig quilo de substància de tall, balances de precisió, vehicles d'alta gamma i quasi 16.000 euros en efectiu, així com útils de premsa de substància estupefaent.

Els detinguts es dedicaven presumptament a traficar amb cocaïna a la menuda i eren ells mateixos els que es desplaçaven amb els seus vehicles per a realitzar "les passades" de la droga després de rebre les comandes en els seus telèfons.

La investigació ha sigut desenvolupada pel Grup I de la Comissaria de Districte Nord d'Alacant, amb la col·laboració de Policia Local de Sant Vicent. Els arrestats en aquestes dues operacions, de nacionalitat espanyola i edats compreses entre els 35 i 62 anys d'edat van ser posats a la disposició dels Jutjats de Guàrdia d'Alacant i Sant Vicent del Raspeig respectivament.

Pujar