elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs defensa el transvasament Tajo-Segura i demana “acabar amb la guerra de l'aigua” que perjudica la Comunitat Valenciana

Cs defensa el transvasament Tajo-Segura i demana “acabar amb la guerra de l'aigua” que perjudica la Comunitat Valenciana
  • López-Bas fa costat als regants en la seua concentració a Madrid i proposa un Pla Hidrològic Nacional “per a una gestió racional de l'aigua entre territoris”

MÉS FOTOS
Cs defensa el transvasament Tajo-Segura i demana “acabar amb la guerra de l'aigua” que perjudica la Comunitat Valenciana - (foto 2)

Ciutadans (Cs) ha defensat la continuïtat del transvasament Tajo-Segura i ha demanat “acabar amb les guerres de l'aigua cada vegada que sorgeix el tema sobre les retallades en aquesta infraestructura i que acaba perjudicant la Comunitat Valenciana”, en paraules del diputat de Cs per la província d'Alacant en el Congrés, Juan Ignacio López-Bas.

El parlamentari, que ha assistit aquest matí a la concentració convocada pels regants enfront del Ministeri per a la Transició Ecològica, a Madrid, ha assegurat que “Cs té un projecte per a les infraestructures hídriques de tota Espanya i que es basa en els principis de solidaritat i cohesió territorial”.

En aquest sentit, ha recordat que el transvasament Tajo-Segura “ha generat una gran riquesa en els últims 40 anys a les províncies del sud-est espanyol” i ha proposat la creació d'un Pla Hidrològic Nacional “per a aconseguir, d'una vegada, una gestió racional de l'aigua”. Per a això, ha demanat “diàleg i consens entre el Govern central, les administracions autonòmiques i els agents socials i econòmics afectats”.

Precisament la setmana passada, Les Corts valencianes van aprovar una iniciativa de Cs per a defensar la continuïtat del transvasament i garantir l'aigua per a tots els agricultors. “El Govern, no obstant això, no l'està posant fàcil, però Ximo Puig ha de plantar-se davant Pedro Sánchez, no pot ser que la Comunitat Valenciana siga qui acabe pagant els errors dels diferents Governs”, ha conclòs.

Pujar