elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís exigeix la rectificació del president de la Diputació

Compromís exigeix la rectificació del president de la Diputació

  La Coalició anuncia que concretarà en els propers dies les demandes per a la resta de grans ajudes a dit milionàries a municipis de diputats del Partit Popular en condicions privilegiades respecte la resta de pobles. Compromís ha demanat hui una reunió urgent amb César Sánchez per a demà o dilluns per consensuar una rectificació d’estes línies econòmiques i estima “incongruent” que Alejandro Morant es mantinga com a màxim responsable d’hisenda de la Diputació.

  Compromís ha reaccionat hui a la decisió de la jutge de donar-li la raó i suspendre cautelarment per primera vegada una subvenció a dit de la Diputació d’Alacant. Compromís ha registrat hui una petició de reunió urgent amb el president de la Diputació d’Alacant per a consensuar una rectificació dels pressupostos 2018 que en la línia de la decisió dels tribunals es paralitzen la resta de  grans subvencions a dit atorgades a vicepresidents i diputats del PP nominalment i en condicions singulars que disten molt de les possibilitats d’altres municipis. En total, Compromís la rectificació de Compromís implica paralitzar la inversions de més de 3 milions d’euros que s’han donat de forma privilegiada a Busot, la Nucia i Mutxamel, i també qüestiona els dos milions d’euros de competència impròpia atorgats a Calp per construir dos redones i que està estudiant el mecanismes perquè siguen reingressats a la Diputació. Totes estes decisions s’han aprovat amb el vot del diputat trànsfuga, Fernando Sepulcre.

  Compromís entén que “no li queda altre camí al president de la Diputació que assentar-se personalment amb el grup Compromìs i rectificar”. El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha destacat que “és un fet històric, i que ha de marcar el final de dècades  d’injustícia en el repartiment de fons de les diputacions. “Mantenim la proposta de dipàleg amb el Partit Popular, però en este diàleg no val cap proposta que implica privilegiar un pobles sobre altres, no ens hem venut fins ara i no ho farem ara”, ha destacat. Fullana ha afegit que “som conscient que este procés pot determinar el futur de les Diputacions i el seu repartiment de fons, i és un procés made in Alacant”.

  A més, Compromís traslladarà al president que és “incongruent” que l’alcalde de Bussot i vicepresident de la Diputació, Alejandro Morant, seguisca al capdavant de la hisenda de la Diputació quan s’esta jutjat l’assignació de fons en condicions privilegiades al seu municipi.

  Compromís ha destacat que “segons César Sánchez, César Sanchez hauria de dimitir”, en clara al·lusió a les reiterades peticions de dimissió del president de la diputació del conseller d’Educació precisament per la suspensió cautelar decretada per un jutjat al decret de plurilingüisme. No obstat això, Compromís ha destacat que tindrà una visió mesurada i que “oferirà unes setmanes de termini al president de la Diputació perquè rectifique”, encara que ha avançat que si la rectificació no arriba demanarà la dimissió del president. “Alacant no pot continuar siguent víctima d’un govern clientelar sense gestió i que es manté via respiració assistida del trànsfuga de Ciudadanos”, ha destacat Fullana.

  Compromís havia presentat ara fa un any el Pla Objectiva, amb el resultat del  despreci institucional del PP a un pla que havia rebut avals de consens d’organitzacions de tot tipus i que demostrava que un finançament just i democràtic dels pobles era possible. La coalició ja havia advertit que havia apostat per un to constructiu amb propostes d’alçada però que si es despreciava el seu treball i es seguia tractant injustament el pobles amb subvencions a dit no dubtaria a judicialitzar els casos.

  Pujar