28 de novembre de 2020 28/11/20

Climent destaca a la Foia de Castalla la importància de les empreses familiars

Climent destaca a la Foia de Castalla la importància de les empreses familiars - (foto 1)

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat a la Foia de Castalla "la importància que tenen per al nostre teixit industrial i els nostres sectors productius les empreses familiars i la valentia amb la qual han sabut adaptar-se i fer front a la crisi".

  El conseller ha realitzat aquestes declaracions en la cloenda de la XXI edició dels Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar de la Província d'Alacant 2016, que es lliuren anualment als empresaris familiars pertanyents a l'associació i que ha tingut lloc a Ibi.

  En la seua intervenció, el titular d'Economia ha resaltat que "des del primer dia que vaig accedir al càrrec de responsabilitat que els valencians i valencianes m'han encomanat, no he deixat de lluitar per les nostres empreses; per les de la totalitat del nostre territori. Amb tots, amb els grans per suposat, però sobretot pels xicotets".

  En aquest sentit, ha recordat que "tant el document del Pacte del Botànic -que sustenta aquest Govern- com ara els principis fonamentals de la Conselleria d'Economia, fan explícita referència a la defensa de les empreses de proximitat".

  Així mateix, s'ha referit a la Foia de Castalla com "una de les zones més industrials de la Comunitat Valenciana i de les més emprenedores, que compta amb grans indústries jogueteres, del plàstic, logística o distribució que han sabut adaptar-se encetant procesos de diversificació i superant els problemes d'especialització, herència i aportació de professionals externs a la família".

  Climent ha recordat que "el 90% de les empreses del nostre territori són xicotetes o mitjanes, la majoria d'elles d'origen i present familiar o cooperativiste, i són per a nosaltres fonamentals".

  En aquest sentit, ha posat l'accent que "estarem sempre al seu costat, i a pesar de les limitacions pressupostàries, esmunym cada euro per potenciar l'assitència a fires i missions empresarials a l'estranger; en promoure la innovació com a arma de valor afegit i destinem tot el que podem a programes per potenciar la formació i la contractació de joves i aturats de llarga durada".

  Cal recordar que, enguany, la conselleria d'Economia està destinant 6,5 millons d'euros per a internacionalització, 45 milions d'euros per a innovació, 6 milions per a eficiència energètica i energies renovable i 20 milions d'euros només per a joves desocupats en el programa AVALEM Jove.

  XXI Premis de la Associació Empreses Familiars d'Alacant

  En aquesta XXI edició dels Premis de l'Associació de l'Empresa Familiar de la Província d'Alacant, han sigut guardonades la empresa Almendras Llopis, com reconeiximent al seu caràter familiar i representa al sector agroalimetari, l'empresa Neoflex, dedicada a la investigació, desenvolupament i distribució de productes adhesius per a la indústria i l'empresa Plásticos Erum, pel seu esperit innovador i emprenedor.

  A més, el palmarès d'aquesta convocatòria s'ha completat amb el lliurament del premi d'honor 'Manuel Peláez Castillo' al director general de l'Institut de l'Empresa Familiar, Juan Corona, per la seua dedicació i trajectòria.

  Pujar