19 de setembre de 2020 19/9/20

La Casa de Cultura acull una conferència de l'historiador Vicent Baydal

La Casa de Cultura acull una conferència de l'historiador Vicent Baydal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Casa de Cultura acull una conferència de l'historiador Vicent Baydal - (foto 2)

  L'historiador valencià Vicent Baydal i Sala oferirà aquest divendres, 28 de setembre, una conferència en la Casa de Cultura 'Jaume Pastor Fluxà' de Callosa d'en Sarrià. La conferència començarà a les 19.30 hores i té per títol 'El llarg camí de l'autogovern valencià: Furs, Corts i Generalitat (1238-1418-2018)'.

  Vicent Baydal i Sala (València, 1979) és un historiador valencià. Va estudiar en la Universitat de València i es va doctorar a Pompeu Fabra de Barcelona, al CSIC. La seua tesi tracta sobre el naixement de la Generalitat Valenciana i el pactisme valencià. Ha realitzat recerques postdoctorals a Oxford, i des de 2015 realitza docència en la Universitat Jaume I de Castelló. Especialment actiu en xarxes socials i en mitjans públics com À Punt Ràdio, va començar la seua tasca com a divulgador en el bloc d'internet Vent de Cabylia, que va començar mentre feia el doctorat. Durant l'etapa d'estudiant universitari va ser cofundador de l'associació Grup Harca, que també realitza una tasca de divulgació mitjançant els blocs d'internet i la publicació de llibres.

  Vinculat a la revista cultural Lletraferit, és un dels fundadors de l'editorial Llibres de la Drassana. Amb aquesta editorial ha publicat diversos treballs de divulgació històrica, amb material reelaborat a partir del que ja havia publicat, tant en el seu bloc personal com al col·lectiu del Grup Harca. És autor del llibre 'Els valencians, des de quan són valencians?', editat per Afers en 2016, un llibre de recerca històrica on s'aborden els processos mitjançant els quals es va construir la identitat dels valencians en tant que tals.

  Pujar