29 de setembre de 2020 29/9/20

Callosa d'en Sarrià inaugura demà l'enllumenat de les festes de Moros i Cristians d'octubre

Callosa d'en Sarrià inaugura demà l'enllumenat de les festes de Moros i Cristians d'octubre - (foto 1)

  Callosa d'en Sarrià es troba ja immersa en la preparació de les seues festes de Moros i Cristians, en honor a la Mare de Déu de les Injúries, que tindran lloc del 7 al 10 d'octubre. Així, com marca la tradició, demà divendres, 22 de setembre, s'inaugurarà l'enllumenat de festes. L'acte tindrà lloc a les 20.00 hores a la plaça de les Quatres Carreteres, on es concentraran els càrrecs festers.

  La regidora de Festes, Rosa Mari Savall, ha avançat que enguany com a novetat es col·locaran els escuts de les dues capitanies a la carretera d'Alacant. La capitania cristiana d'aquest 2017 correspon a la filà Cavallers del Cid i la capitania mora a la filà Beduïns. A més, Savall ha destacat que es col·locarà també un detall en la il·luminació dedicat a l'ambaixador cristià, Joaquín Seguí, en el carrer on resideix. Una altra de les novetats que s'incorporarà a l'enllumenat és l'escut de la Mare de Déu de la Injúries que s'instal·larà a partir de la setmana vinent en la façana de l'església.

  D'altra banda es mantindran les novetats que es van incorporar el passat any i que van consistir en la instal·lació dels escuts de les 19 filaes que té Callosa en els carrers on es concentren les kàbiles, és a dir, carrer Colom i carrer Rafael Couchoud. Així mateix, a la plaça de les Quatre Carreteres es tornarà a instal·lar el lema de ‘Callosa en Festes’ i l'escut de la localitat i, igualment, l'escut de l'Associació de Moros i Cristians es mantindrà en la carretera d'Alcoi.

  La regidora de Festes ha recordat que tot l'enllumenat de festes és de leds per a aconseguir un major estalvi energètic. Després de la inauguració de l’enllumenat de festes, a les dotze de la nit se celebrarà el primer assaig dels balls de Moros i Cristians en el carrer Colom.

  Actes dedicats al ‘Club del Festeret’

  D'altra banda, el dissabte, 23 de setembre, se celebraran diversos actes dedicats als xiquets i xiquetes del ‘Club del Festeret’. Així, al matí, a partir de les 11.00 hores, s'instal·laran castells inflables a la plaça del Convent. I a la vesprada, a les 17.00 hores, se celebrarà la gran festa del ‘Club del Festeret’ amb una cercavila pels carrers del poble en la qual els més xicotets seran els protagonistes. En arribar a l'església trauran una imatge xicoteta de la Mare de Déu de la Injúries i els participants li posaran la samarreta del festeret. A continuació la cercavila continuarà fins a la plaça del Convent, on s'oferirà un berenar per a tots els socis del club.

  Pujar