25 de maig de 2020 25/5/20

Una de les cales amb més encant de la Comunitat no podrà obrir aquest estiu

Una de les cales amb més encant de la Comunitat no podrà obrir aquest estiu - (foto 1)
  • Costes no podrà rehabilitar la cala del Moraig davant la paralització d'obres per l'Estat d'Alarma

La declaració de l'Estat d'Alarma per l'alerta sanitària davant el Covid-19 ha paralitzat la majoria de sectors econòmics i serveis, entre ells les obres públiques. La Direcció General de la Costa i la Mar, per delegació del Secretari de Medi Ambient, va acordar fa uns dies suspendre de manera temporal  l'execució de totes les obres que estava executant o tenia previst executar en el litoral després del temporal ‘Gloria’.

Entre eixes obres es trobava la rehabilitació de la cala del Moraig, els treballs de la qual queden ajornats fins a nou avís. Com a conseqüència, i davant l'escenari de incertesa en el qual ens trobem, la platja no estarà llesta per a estiu, tal com s'havia previst en l'última visita dels tècnics del Servei Provincial de Costes d'Alacant a principis d'aquest mes de març.

No obstant això, i sempre a costa de com evolucione el virus, des de l'equip de govern han assegurat que es buscarà una solució provisional per a garantir l'accés. “Encara és ràpid per a prendre mesures i no ens podem avançar als esdeveniments, però si abans d'estiu tot ha tornat a la normalitat, buscarem una alternativa perquè veïns i visitants puguen gaudir d'aquest preciós enclavament”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient i Infraestructures, Jorge Pascual.

Per la seua part, l'alcalde, Miguel Ángel García, ha apuntat que “entenem la decisió de l'Estat, i estem segurs que els ciutadans també ho entendran”. A més, el primer edil ha volgut llançar un missatge d'esperança i ha assegurat que quan acabe aquesta crisi sanitària i es puguen tornar a reprendre els treballs, “la cala del Moraig lluirà tan bonica com sempre o encara més, si cap, amb les millores que s'implementaran”.

Cal recordar que, després de la foradada que va provocar ‘Gloria’ en el pàrquing i l'accés, Costes, en coordinació amb l'Ajuntament, anava dur a terme una important actuació. Entre altres coses, tenia previst reestructurar i naturalitzar la platja i el seu entorn amb un nou accés i alguns canvis que garantiren una harmonia entre la cala i l'entorn natural.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar