19 de setembre de 2020 19/9/20

El ple de Benitatxell ratifica que el govern local va demanar en temps i forma la subvenció de 195.328 euros per a l'asfaltat

    El ple del Poble Nou de Benitatxell ha debatut hui, a petició de l'oposició, l'expedient de sol·licitud d'una subvenció de 195.328 euros a la Diputació d'Alacant per a l'asfaltat de vials. L'expedient no presenta cap dubte i confirma que l'ajuda es va demanar en temps i forma. L'alcalde, Miguel Ángel García, ha animat a l'oposició a consultar la documentació abans de llançar crítiques que no s'ajusten a la realitat. En este cas, va acusar al propi García de perdre la subvenció. En el ple, el govern local no ha tingut problemes a votar a favor del punt introduït per l'oposició, que volia que se sol·licitara a la Diputació que mantinguera l'ajuda.  El govern local no té dubtes que així serà. Però no pel fet que hui s’ haja pres aquest acord en el ple, sinó perquè tota la tramitació s'ha efectuat correctament.

    De fet, l'alcalde ha plantejat una esmena en la qual incideix que el 31 de desembre la junta local de govern va autoritzar la despesa (és a dir, dins de l'any 2018). A més, el 20 de febrer, prèvia sol·licitud de la Diputació, que va anomenar a tots els Ajuntaments per a interessar-se per les sol·licituds de subvencions, l'Ajuntament va insistir que el tràmit municipal s'havia realitzat "dintre del termini i en la forma escaient". El punt s'ha aprovat per unanimitat, mentre que l'esmena ha tirat endavant amb els vots a favor de l'equip de govern, del regidor popular Toni Colomer i de l'edil també del PP, Myra van't Hoff (està en l'oposició) i de les dues regidores de IMA. Mentrestant, RED i Pideb s'han abstingut.

    L'alcalde ha subratllat que des que està en el càrrec s'ha canviat la dinàmica "caòtica" que existia respecte a les subvencions. Ha assegurat que l'anterior govern local, presidit per Josep Femenia, de Red, no creava les partides corresponents ni generava el crèdit per a justificar les subvencions. "Era una pràctica que contravenia les normatives comptables en una administració local. Ara apostem per la transparència i per seguir rigorosament els procediments legals. Per aquest motiu ens sorpren que precisament l'anterior alcalde critique tràmits que estem realitzant de manera absolutament escrupolosa. En els quatre mesos que portem en el govern local, aquesta administració ha fet un pas de gegant cap a la transparència i la modernització", ha manifestat Miguel Ángel García.

    Pujar