elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell difon entre els centres educatius de la Marina Alta un quadern didàctic sobre el jaciment de la Cova de les Bruixes amb perspectiva de gènere

Benitatxell difon entre els centres educatius de la Marina Alta un quadern didàctic sobre el jaciment de la Cova de les Bruixes amb perspectiva de gènere
  • Els quaderns conten la història d’este important element patrimonial i al mateix temps complementen la informació amb jocs, fitxes, cal·ligrafies, lectures recomanades, música, etc.

MÉS FOTOS
Benitatxell difon entre els centres educatius de la Marina Alta un quadern didàctic sobre el jaciment de la Cova de les Bruixes amb perspectiva de gènere - (foto 2)

El Poble Nou de Benitatxell vol donar a conèixer i posar en valor el tresor arqueològic que és el jaciment de la Cova de les Bruixes. I per fer-ho de forma amena i educativa ha editat uns quaderns didàctics amb perspectiva de gènere destinats a l’alumnat dels centres educatius de la Marina Alta.

Els quaderns, que compten amb un model diferent per a cada cicle acadèmic (Infantil, 1er-2n de Primària, 3er-4t de Primària, 5é-6é de Primària, 1er-2n d’ESO i 3er-4t d’ESO) conten la història de la Cova de les Bruixes i al mateix temps complementen la informació amb jocs, fitxes, cal·ligrafies i dibuixos imprimibles, tallers, lectures recomanades, música, etc. L’objectiu és que els i les docents dels col·legis i instituts puguen treballar a l’aula este material didàctic i posteriorment realitzen una excursió al jaciment arqueològic.

Este divendres, el regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Víctor Bisquert, i la bibliotecària municipal, Lola Bolufer, han fet entrega de 12 exemplars en paper a la directora del CEIP Santa Maria Magdalena, María José López.

A més, els quaderns també estan disponibles online i es poden descarregar en el següent enllaç: https://bit.ly/3memdez. En els pròxims dies, l’Ajuntament farà arribar els quaderns a la resta de centres comarcals.

El jaciment de la Cova de les Bruixes engloba totes les cultures que han passat pel municipi, des dels ibers fins als primers pobladors cristians, destacant la presència andalusina. Sota una sèrie d’abancalaments han aparegut estructures arqueològiques que correspondrien a una alqueria andalusina denominada ‘Alabiar’, documentada en 1277.

Com ha destacat Víctor Bisquert, en els últims anys s'han realitzat diverses campanyes d'excavacions arqueològiques per a tractar de posar llum sobre este importantíssim element patrimonial del poble i les diferents cultures que l'han habitat. De fet, el treball d’investigació guanyador del Premi Puig Llorença 2020 tractava sobre la Cova de les Bruixes. “La intenció de la corporació es continuar investigant este jaciment i difondre esta joia a tota la ciutadania, especialment entre els xiquets, xiquetes i joves. Volem que tinga un ús didàctic perquè les generacions futures puguen visitar-lo amb el col·legi o institut i tinguen estima i cura pel seu patrimoni”.

Pujar