21 de setembre de 2020 21/9/20

Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic

Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 2)
  Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 3)
  Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 4)
  Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 5)
  Ana Arbona, la il·lustradora feminista del Poble Nou de Benitatxell que es rebel·la contra la dictadura del cànon estètic - (foto 6)

  El Mercat Municipal acull l'exposició “Mapejant Cossos” de l'artista poblera Ana Arbona, de 26 anys. Arbona és graduada en arquitectura per la Universitat d'Alacant i ha fet treballs de fi de grau sobre urbanisme feminista i sobre gordofóbia, arquitectura i societat. A més realitza il·lustracions i brodats de bosses amb temàtica feminista reivindicativa i social en el seu instagram “mitjafava i sudaka”. Les seues il·lustracions pretenen visibilitzar cossos que la societat actual intenta censurar al no entrar en els prototips i cànons clàssics de bellesa.

  “La pressió estètica que pateixen les dones en moltes ocasions els porta a amagar els propis cossos i fins i tot a danyar la seua pròpia autoestima. Visualitzar els cossos i les seues pròpies emocions (com l'ansietat i la tristesa) significa normalitzar-los, que és el camí per a l'acceptació. En aquesta exposició, en concret, intente mapejar els cossos de diferents dones, intentant traduir en el paper el que em transmet eixe cos i eixa persona” va explicar Ana Arbona durant la presentació.

   

  Pujar