1 d’octubre de 2020 1/10/20

Alacant, l'única província de la Comunitat sense rebrots, de moment

Alacant, l'única província de la Comunitat sense rebrots, de moment - (foto 1)
  • S'han confirmat quatre nous casos en les últimes hores a la província

Alacant és, ara com ara, l'única província de la Comunitat Valenciana que no ha registrat cap brot de coronavirus. Així es desprén del balanç diari de la Conselleria de Sanitat, que sí que confirma dos rebrots a la província de València (el de l'empresa càrnia de Rafelbunyol i un nou a Burjassot), així com un altre a la ciutat de Castelló vinculat a una festa de Sant Joan.

Pel que respecta a la província d'Alacant, en les últimes s'han confirmat quatre nous casos i cap mort. Des que va esclatar la pandèmia s'han registrat 3.992 casos i 512 morts. A més, ara mateix hi ha ingressats en hospitals alacantins 19 malalts de coronavirus, quatre d'ells en l'UCI. A Alacant hi ha també una residència de majors baix vigilància en tindre casos de coronavirus entre els residents.

Un mort en les últimes hores en la Comunitat

La Comunitat Valenciana ha trencat la tendència de zero morts per coronavirus després de registrar-se el primer mort en tota la setmana. Ha sigut en les últimes 24 hores, jornada en la qual s'han confirmat 19 nous positius, la majoria vinculats amb els brots declarats a Castelló -fa dues setmanes- i també a Burjassot, on s'ha confirmat un nou brot.

Tal com ha informat la Conselleria en un comunicat, Salut Pública continua realitzant l'estudi de contactes en el brot declarat a la ciutat de Castelló. S'han confirmat 4 nous casos positius que eleven a 31 el total de persones afectades. Respecte al brot de l'empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR per a descartar possibles casos en aquells treballadors que comparteixen zones comunes amb companys que ja han donat positiu.

Finalment, en la localitat de Burjassot s'han declarat 6 casos positius. Es tracta d'un brot únic familiar i s'està realitzant el seguiment de contactes. Les proves que s'han realitzat fins al moment han donat negatiu.

Així mateix, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 74 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.088 persones. Per províncies: 2.406 a Castelló, 5.717 a Alacant i 8.963 a València, als quals hi ha sumar 2 altes a desplaçats.

A més, s'han confirmat 19 casos nous, que situen la xifra total en 11.689 persones: 2 a Castelló (1.640 en total); 4 a la província d'Alacant (3.992 en total); 13 a la província de València (6.055 en total); i dos casos més no assignats. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors, ja que un d'ells s'ha reassignat hui a la província de València.

D'aquesta manera, en aquests moments queden actius 275 casos, la qual cosa suposa un 1,4% del total de positius.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar