24 de setembre de 2020 24/9/20

Alacant, capital gastronòmica del Mediterrani 2019

Alacant, capital gastronòmica del Mediterrani 2019  - (foto 1)
  • Aquest mes de febrer se celebra la Fira ‘Alacant Gastronòmica’ que comptarà amb la presència de diferents Estreles Michelin

MÉS FOTOS
Alacant, capital gastronòmica del Mediterrani 2019  - (foto 2)

Els colors, textures i sabors de la dieta mediterrània converteixen a la nostra gastronomia en la nostra millor targeta de presentació al món. Conscients d'això, des de la Diputació d'Alacant aposten en aquest 2019 a convertir la província d'Alacant en 'Capital Gastronòmica del Mediterrani'.

Amb la seua involucració en aquesta candidatura de "manera ferma i directa" la Diputació té com a objectiu contribuir en la difusió del "excepcional patrimoni" que posseeix Alacant: els seus productes, receptes i la pedrera de llorejats cuiners i cuineres. En aquest projecte s'han bolcat també les cambres de Comerç de la província, les universitats, l'Ajuntament d'Alacant i altres organismes oficials.

Com a capital gastronòmica al llarg d'enguany es duran a terme diferents propostes que acostaren a veïns i visitants el millor de la nostra terra. Entre les propostes més destacades trobem: la celebració d'un congrés científic sobre salut i dieta mediterrània, salons temàtics dels productes amb denominació d'origen i una trobada internacional de cuiners mediterranis, entre altres.

A més, des de la Diputació contemplen la possibilitat de celebrar la Fira Alacant Gastronòmica i concedir els Premis Mediterranis de la Gastronomia, encara que encara està per confirmar.

Paral·lelament, Alacant s'ha convertit en seu permanent de l'Acadèmia de Gastronomia del Mediterrani, al costat de la ciutat libanesa de Beirut, situant-se així en la primera línia d'un estil de vida saludable i escenari d'una infinitat de propostes encaminades a estrényer i enfortir els llaços culturals, culinaris i turístics amb tothom.

'Alacant Gastronòmica' amb convidats Michelin

En el marc de potenciar al màxima la imatge de la província com a font de bona gastronomia, aquest també tindrà lloc per segon any consecutiu la fira 'Alacant Gastronòmica' una cita que creix cada dia gràcies a la col·laboració de diferents teixits associatius.

L'objectiu d'aquesta fira és "posicionar a la província com a capital mundial d'un estil de vida sa", i per a això més de 150 expositors ensenyaran el millor de cada racó alacantí en més de 15.000 quadres que es posa a la seua disposició del 22 al 25 de febrer.

Durant els tres dies en què la Institució Firal Alacantina albergarà aquest esdeveniment s'apostarà per promoure en el públic visitant una alimentació sana basada en productes autòctons de primera qualitat, tant els de l'horta com els del mar, així com transmetre cultura i territori a través de la gastronomia .

Aquesta segona edició comptarà a més amb uns convidats de luxe. Encapçala la llista Quique Dacosta, a Dénia, amb tres estreles Michelin, seguit per L'Escaleta de Kiko Moya, a Cocentaina, i BonAmb d'Alberto Ferruz, a Xàbia, que posseeixen dues dels preuats distintius culinaris. Els restaurants La Finca de Susi Díaz a Elx, Monastrell de María José San Román a Alacant, Casa Pepa de Pepa Romans a Ondara, El Rodat de Nazario Cano a Xàbia, El Xato de Cristina Figueira a La Nucia, així com Audrey's de Rafa Soler, Beat de José Manuel Miguel i Orobianco de Ferdinando Bernardi. Tots ells participaran en el contingut de 'Alacant Gastronòmica' visibilitzant els seus projectes culinaris.

Finalment, la gestió de la qualitat i l'excel·lència en el sector convida a posar el focus en l'àmbit professional de la disciplina, promovent i divulgant continguts rigorosos i científics per a estudiants i professionals.

La Finestra de la Diputació d'Alacant

La Finestra de la Diputació d'AlacantEntrar en el especial
Pujar