8 de juliol de 2020 8/7/20

La tercera edició del Paiporta Món de Contes tindrà a Camerun com a país convidat

La tercera edició del Paiporta Món de Contes tindrà a Camerun com a país convidat - (foto 1)
  • El festival es consolida com a referent narratiu

MÉS FOTOS
La tercera edició del Paiporta Món de Contes tindrà a Camerun com a país convidat - (foto 2)

El festival de narració oral de Paiporta 'Món de Contes' arriba en la seua tercera edició el pròxim 19 d'octubre, i es perllongarà fins a la dissabte 27. Es tracta d'un esdeveniment pensat per a tots els públics, des dels zero anys, i s'estendrà per multitud de localitzacions del casc urbà del municipi valencià.

Aquesta nova edició comptarà amb 10 comptadors i comptadores d'històries, i tindrà com a país convidat a Camerun el qual estarà representat pel narrador Boniface Ofogo. A més, per a enguany s'han obert convocatòries perquè qualsevol persona tinga l'edat que tinga puga participar.

Al llarg de tota la setmana que dura el festival, es realitzaran més de 30 sessions diferents visitant alguns dels punts més emblemàtics de Paiporta. Entre les localitzacions triades trobem: la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz, l'Espai Paiporta Conviu, el Auditori Municipal, el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) i el Museu de la Rajoleria. A més, també hi haurà sessions en els carrers del Mercat Municipal i la resta de carrers del poble, així com els IES La Sénia i Andreu Alfaro, i el Col·legi Inmaculada.

Grans convidats

La cita narrativa d'enguany comptarà amb la participació de 10 narradors, que explicaran les seues històries al llarg de tota la setmana. Entre els convidats trobem a Victoria Gullón, de Zamora, la companyia valenciana 'Pa Toa la Vida', la lleonesa Ana Griott, la companyia alacantina Pàmpol Teatre, Rosi Cózar, Esther Maig, l'aragonès Oswaldo Pai o Paula Carbonell. També explicarà el festival Paiporta Mon de Contes amb el gallec Quico Cadaval i Domingo Chinchilla.

El valor de la paraula

Paiporta Món de Contes va sorgir fa ja tres anys com una iniciativa que tenia, i té, com a objectiu "retornar-li el valor perdut a la paraula parlada". Es tracta doncs d'un festival que "aquesta lluny de ser un festival de contes per a xiquets", si no que és una manera de recuperar el valor de les històries explicades. És per açò, que aquesta dirigit a totes les edat: adulta, madura, adolescent i infantil.

"Per a nosaltres era fonamental apostar per la transmissió oral com un punt de trobada i de compartir experiències i sabers. La transmissió d'històries de boca a orella, del cos del narrador o narradora als ulls de l'espectador o espectadora, és un esdeveniment màgic que enriqueix a les dues parts", ha afirmat sobre el festival la regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, Teresa Verdú.

En aquesta línia, la regidora ha mostrat la seua satisfacció pel recorregut que ha tingut el festival al llarg d'aquestes tres edicions: "Estem molt satisfets del recorregut del festival, i hem rebut multitud de peticions de participació de narradores i narradors de tots els punts d'Espanya, la qual cosa demostra que hi havia una necessitat de donar eixida a aquest tipus de representacions que no sempre troben el lloc que mereixen, i que Paiporta s'ha convertit en tot un referent en aquest sentit".

Pots consultar la programació completa ací

 

Pujar