4 de desembre de 2020 4/12/20

La Policia Local de Paiporta prevé a la població adolescent del municipi sobre els perills de les xarxes socials

La Policia Local de Paiporta prevé a la població adolescent del municipi sobre els perills de les xarxes socials - (foto 1)
  • Alumnat d’FP bàsica de l’IES La Sénia ha rebut una xarrada sobre seguretat en la xarxa

MÉS FOTOS
La Policia Local de Paiporta prevé a la població adolescent del municipi sobre els perills de les xarxes socials - (foto 2)

La Policia Local de Paiporta realitza al llarg de l’any una sèrie de xarrades als instituts i centres docents de la localitat per tal de prevenir a la població més jove sobre els perills de les xarxes socials. La darrera xarrada ha tingut lloc aquesta setmana a l’IES la Sénia. Dirigida a joves d’FP bàsica, la formació ha permés als i les joves conéixer millor alguns dels comportaments i actituds perilloses que es poden trobar quan naveguen per la xarxa.

Conductes com el ciberassetjament, la pederàstia o el sexting (l’enviament de contingut íntim a través del mòbil), recorden els agents, són constitutius de delicte, i per això alerten i expliquen com actuar en cas de trobar-se en alguna d’aquestes situacions. Pautes tan senzilles com no donar en xarxes el nom complet, el telèfon mòbil o el domicili, ajuden a evitar aquests perills. També evitar parlar o agregar amistat a persones desconegudes.

“L’objectiu d’aquestes trobades és donar informació sobre la realitat de l’espai virtual, que la població adolescent adquirisca les nocions bàsiques sobre els perills que es poden trobar i finalment donar-los alguns consells i ferramentes bàsiques per prevenir aquest tipus de casos”, ha explicat Vicent Císcar, regidor d’Interior i Personal.

La iniciativa forma part dels diversos recursos municipals que l’Ajuntament de Paiporta posa en marxa per combatre xacres àmpliament esteses a la nostra societat i que posen en risc a una població especialment sensible i vulnerable a ser víctima d¡aquest tipus de delictes en línia, com és l’adolescent.

Pujar