elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta

Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta
  • L’activitat es reprén a setembre amb un itinerari botànic per Vil·la Amparo i una anàlisi sobre el terreny de l’evolució de l’horta paiportina

MÉS FOTOS
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 2)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 3)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 4)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 5)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 6)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 7)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 8)
Les ‘Passejades per l’horta’ tanquen el curs amb una jornada de convivència als horts urbans de Paiporta - (foto 9)

La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ha tancat aquest cap de setmana el curs de les ‘Passejades per l’horta’, les activitats promogudes per a la sensibilització sobre la importància de l’entorn natural del poble.

L’última acció ha consistit en una jornada de convivència i activitat als horts urbans. Les passejades es reprendran al setembre, amb la ruta botànica per Vil·la Amparo, i a l’octubre, amb una anàlisi sobre el terreny de l’evolució de l’entorn d’horta de Paiporta. Les inscripcions es poden formalitzar al web paiporta.es/passejadeshorta

Durant la jornada als horts d’aquest diumenge, les persones participants varen poder aprendre més sobre la petjada dels aliments, la conveniència de consumir productes de proximitat i de temporada, i com realitzar menjadors d’ocells, d’insectes, i un oasi de papallones, en uns tallers enfocats al públic familiar i infantil.

Al llarg dels últims mesos, les passejades s’han ocupat tant de l’entorn natural de la flora com de la fauna, així com altres tipus d’activitats per a la sensibilització mediambiental: una anàlisi de les plantes de l’entorn de Paiporta, una nit de rates penades, una observació ornitològica per Paiporta i una visita guiada al Centre d’Experiències Cajamar, situat al terme paiportí.

Per a la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, «les ‘Passejades per l’horta’ s’han demostrat com una alternativa interessant per a centenars de persones que han pres part en el conjunt de tot el curs, el que ens demostra que hi ha un interès manifest en aquests temes entre la ciutadania».

Val ha convidat a les paiportines i els paiportins a que «prenguen part en les activitats que queden, a la tornada de l’estiu», i ha refermat el seu compromís amb la continuïtat de les ‘Passejades per l’horta’ en el pròxim any.

Pujar