elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta se suma al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible

Paiporta se suma al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible

    L'Ajuntament de Paiporta s'ha adherit al Pacte Valencià per la Mobilitat segura i sostenible, signat aquesta setmana entre diferents administracions a iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). L'alcaldessa, Isabel Martín va estar present en aquest acte que va reunir a desenes d'alcaldes i alcaldesses de ciutat i pobles valencians, així com a la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, i als presidents de les tres diputacions provincials.

    El pacte defineix la mobilitat segura i sostenible com a dret de la ciutadania a triar formes segures de desplaçar-se respectuoses amb la salut i la seguretat, adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat, que fomenten l'ús dels modes de transports més eficients i garantisquen l'accessibilitat de totes i tots.

    Entre els objectius, es marquen promoure la participació ciutadana en l'elaboració i aplicació de les polítiques de mobilitat, humanitzar les ciutats, potenciar el transport públic, gestionar eficaçment el trànsit i el sistema d'estacionament en congruència amb les polítiques de potenciació del transport públic, millorar els sistemes de càrrega i descàrrega, crear estratègies de mobilitat segura i sostenible en els desplaçaments laborals, suprimir barreres de les persones amb mobilitat reduïda, o facilitar criteris de mobilitat sostenible per a una política urbanística i territorial que aposte per la ciutat compacta mediterrània , amb equilibri entre residència, terciari i equipaments.

    Les autoritats signants del pacte es comprometen a aprovar i executar plans de mobilitat urbana sostenible (municipals, supramunicipals, comarcals o metropolitans), guanyar espai públic en la ciutat per a vianants i el ciclistes, prioritzar en l'expansió urbanística els sòls contigus a la ciutat existents, amb densitat mitjana, millorar de forma constant la seguretat viària, renovar flotes de vehicles amb unitats menys contaminants, reduir o congelar l'oferta de places d'aparcament per a no residents en el centre urbà, afavorir els vehicles més nets en els impostos, dotar d'aparcabicis els punts de generació i atracció de viatges, o augmentar el nombre de vies limitades a 30 quilòmetres per hora.

    A més, les administracions adherides al pacte, com és el cas de Paiporta, exigiran en els nous edificis d'ús residencial emplaçaments específics, segurs i resguardats per a un nombre de bicicletes almenys igual al doble del nombre de veïns, educaran i difondran els principis de la mobilitat urbana sostenible, i revisaran anualment el compliments d'aquestos compromisos.

    Continua la Setmana de la Mobilitat. D'altra banda, aquest diumenge conclou la Setmana de la Mobilitat a Paiporta, amb la celebració de la matinal de bici-patins, que eixirà a les 10.00 hores des de la Plaça la Casota i, allà mateix, el circuit inflable gegant de balanz bike, des de les 11.00 a lkes 13.00 hores. Aquesta activitat està dissenyada per a xiquetes i xiquets a partir de 8 anys, i inclourà el sorteig d'una bicicleta entre els i les assistents.

    L'Auditori Municipal va acollir aquest dijous la xarrada del director gerent de l'Empresa Municipal de Transport (EMT), Josep Enric Garcia Alemany, que va explicar la política de mobilitat que porta endavant la seua empresa, i va avançar alguns detalls de la nova Autoritat de Transport Metropolità de València, de la qual forma part. El públic assistent es va mostrar molt interessat en com pot ajudar a Paiporta aquesta nova forma de funcionar, i també com beneficiarà a la ciutadania el nou abonament de transport AB, que permetrà combinar els serveis de Metrovalència, EMT i Metrobús.

     

    Pujar