elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta enceta un pla de xoc en taxes i impostos per a ajudar a comerços i famílies

Paiporta enceta un pla de xoc en taxes i impostos per a ajudar a comerços i famílies
  • El govern suprimeix i ajorna algunes taxes per donar un respir a la ciutadania davant l'alerta sanitària pel Covid-19. Serveis socials, Policia Local i Protecció Civil i manteniment, àrees prioritàries segons el Cecopal

MÉS FOTOS
Paiporta enceta un pla de xoc en taxes i impostos per a ajudar a comerços i famílies - (foto 2)

L'Ajuntament de Paiporta posará en marxa mesures econòmiques per a pal·liar els efectes sobre l'economia local de la crisi del coronavirus Covid-19. Les decisions afecten a alguns dels tributs i taxes que recapta l'Ajuntament, com són l'impost de circulació de vehicles, la taxa de recollida de fem, els guals i la taxa que paguen bars i restaurants per les terrasses, a més dels i les comerciants del mercat i mercat ambulant.

En relació a les taxes de fem i guals, el període de cobrament es retarda. Segons el calendari fiscal del municipi, s'havia de començar a cobrar l'1 d'abril i fins a l'1 de juny però, donada la situació actual, es cobrarà a partir de setembre.

El termini de pagament voluntari de l'impost de circulació de vehicles acabava prompte, el 31 de març, però el govern ha decidit perllongar-lo fins a l'1 de juny.

D'altra banda, s'ha establert una exempció de dos trimestres, el segon i el tercer d'enguany, en el pagament de les taxes d'ocupació de via pública per a terrasses de bars i també per al mercat i la venda ambulant. El pagament dels trimestres restants quedarien ajornats al mes de setembre i novembre.

“Amb aquestes decisions, la nostra intenció és contribuir en la mesura de les possibilitats de l'Ajuntament a alleujar la càrrega d'un sector com l'hostaler, que s'ha vist obligat a tancar les portes, i disminuir així l'impacte d'aquesta situació excepcional”, ha explicat l'alcaldessa i regidora d'Hisenda, Isabel Martín. La dirigent paiportina ha afegit que "també hi ha mesures d'alleujament a la població en general, que afronta uns mesos difícils". Aquestes iniciatives podrien ampliar-se segons avance la crisi sanitària: "Són unes primeres mesures de xoc i estem estudiant altres per a diferents sectors", ha conclòs.

Cecopal i àrees prioritàries

D'altra banda, ha quedat constituït a l'Ajuntament el Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) de Paiporta, que reorganitza els esforços, els mitjans humans i materials i de l'Ajuntament per a fer front a l'alarma sanitària. L'ens, presidit per l'alcaldessa, Isabel Martín, i amb presència de regidores i regidors de l'equip de govern, Policia Local, responsable d'ESPAI, coordinador del Centre de Salut, bombers i equip de comunicació i imatge, ha decidit establir com a àrees prioritàries les de serveis socials, per tal d'atendre les necessitats més bàsiques de la població, Policia Local, per qüestions de seguretat, i ESPAI i brigada municipal, per qüestions de neteja i logística.

D'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries, s'ha facilitat el teletreball en condicions determinades, tot i que tota la plantilla de l'Ajuntament continua treballant, i el personal adscrit a àrees que han vist reduïda la seua activitat, com Cultura o Educació, podrien passar a reforçar altres que sí que poden vore incrementada la seua càrrega, cas de serveis socials i econòmics.

A més, l'Ajuntament ha posat en marxa una pàgina web que recopila tota la informació relativa a la contenció del contagi del coronavirus Covid-19, accessible a l'adreça paiporta.es/coronavirus. L'espai conté informació útil, consells, cartelleria de l'Ajuntament i documentació oficial relativa a aquesta situació excepcional d'emergència sanitària.

Pujar